E-Okul Devamsızlık Öğrenme


Sponsorlu Bağlantılar

Çocuğunuzun devamsızlık durumunu e okul üzerinden hızlıca öğrenebilirsiniz. E okula internet üzerinden ya da uygulamadan giriş yaptıktan sonra sol kısımda yer alan menüden “Devamsızlık Bilgisi” kısmına tıklamanız yeterli. Arzu ederseniz çocuğunuzun geçmiş yıllarda ki devamsızlıklarını da öğrenebilirsiniz.
Okul müdürlükleri tarafından hazırlanan E-Okul devamsızlık bakım sistemi, öğrencinin her gün verilen derslerde yer alıp almadığını belirlemek için kullanılıyor. Öğrencilerin okula kayıtlı olduğundan emin olmak ve devamsızlık bakımını iyi gözlemlemek için, bu sistemin kullanılması öneriliyor. E-Okul Devamsızlık bakım sistemi sayesinde bir öğrencinin ne zaman ve ne kadar sıklıkla okula gelmediği tespit edilebiliyor. Bu sistem, verilen derslerin her birine ayrı ayrı bakıldığı anlamına gelmektedir. E-Okul devamsızlık bakım sistemi aracılığıyla raporlar da çıkarılabiliyor. Öğrencinin devamsızlık oranını öğretmenler ve okul müdürü kolayca belirleyebiliyor.

e-Okul'a giriş yapıldıktan sonra sol tarafta menü yer arıyor. Buradan öğrencinin notlarına, ödevlerine, okuduğu kitaplara ve devamsızlık durumuna ulaşabilirsiniz.
Öğrencilerin devamsızlıklarını öğrenmek için en iyi yol öğrencinin okulunda öğretmen veya okul müdürlerine başvurmaktır. Yönetici ya da öğretmen, öğrencinin devamsızlıklarını kontrol etmek ve olayı incelemek için gerekli adımları atabilir. Ayrıca, bir okulun web sitesinde genel olarak öğrencilerin devamsızlıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bazı devlet okulları her öğrencinin devamsızlık kayıtlarını online tutacak şekilde sistematize edilmiş olabilir. Öğrencinin devamsızlıklarını öğrenmek için, siteye giriş yapmalı ve en azından öğrencinin numarası, adı veya soyadıyla arama yapmalısınız.

E Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden bir öğrencinin devamsızlık bilgisine ulaşabilirsiniz. E-Okul VBS ile artık okula gitmeden öğrencinin bütün bilgileri öğrenilebiliyor.
E-Okul sürekli devamsız öğrenciler listesini çocuğunuzun okulundan alabilirsiniz. Eğer okul yetkilileri ile görüştünüz ve size bir liste verilmediyse, Milli Eğitim Bakanlığının resmi web sitesinden bu listeyi indirebilirsiniz. Sitedeki 'Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü' bölümünden E-Okul Sürekli Devamsız Öğrenciler Listesi'ni indirebilirsiniz.

Bu işlem için E-okula kurumsal kullanıcı ile girerek öğrenci işlemleri menüsüne girilmeli sonrasında ilgili öğrencinin sayfasına girilmelidir. Ardından sürekli devamsızlık işlemleri bölümüne girilerek devamsızlık nedeni, tarihi varsa gittiği il ve ilçe sonrasında açıklama girilerek kayıt işlemi yapılmalıdır.
Çocuğunuzun okul devamsızlığını öğrenmek için en iyi yol, okulunuzda sorumluluk alan personelden bilgi almaktır. Özellikle ilgili sınıf öğretmeninden lafta devamsızlığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Okulunuz ayrıca size öğrencinin günlük devamsızlık raporuyla birlikte aralıklarla aylık bir devamsızlık raporu temin etme şansını da verebilir. Ayrıca, okul politikalarına göre, çocuğunuzun devamsızlık durumunu daha derinlemesine incelemek için seçici ölçümler uygulayabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı, veli ve öğrencilere E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile bir çok bilgiye anında ve kolay erişim imkanı sağlıyor. Veliler öğrencilerin notlarını ve devamsızlıklarını e-okul üzerinden takip edebilirken öğrencilerin de bu bilgilere erişimi sağlanmış oluyor.
Devamsızlıktan kaldığını anlamak için, öğrencinin ders planına bakmak ve okul kayıtlarına başvurmak en iyi yoldur. Eğer öğrenci herhangi bir ders için yeterli devamsızlık saatine ulaşmışsa, öğrencinin o dersi geçemediği anlaşılacaktır. Ayrıca, okul yönetimi herhangi bir öğrenci için devamsızlık oranını belirler ve bu oran aşıldığında, öğrencinin o dersi geçemediği anlaşılmaktadır.

Üniversitelerde yapmış olduğunuz devamsızlık genel olarak üniversite bilgi sistemine girilmekte ve e-öğrenci platformlarından yani ders kayıt işlemlerini yapmış olduğunuz öğrenci sayfalarından öğrenebilmektedir.
Devamsızlık herhangi bir eğitim kurumunun başarısını ve verimliliğini olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Çoğu öğrencinin devamsızlıkla uğraşması gibi, kurumların da bu konuda dikkatli olması gerekir. Devamsızlık konusunda kurumlar, öğrencilerin devamsızlıklarını izlemek, gereken önlemleri almak ve başarıyı arttırmak için stratejiler geliştirmelidir. Kurumlar öğretmenleri, velileri ve öğrencileri devamsızlıkla mücadeleye katılmaya teşvik etmelidir. Öncelikle, öğrencilerin ebeveyn ve diğer çevre üyeleriyle etkili iletişim kurmasına yardımcı olunmalıdır. Kurumlar, öğrencilerin devamsızlık nedenlerini anlamaya çalışarak özel durumlarını irdelemelidir. Öğrencilerin davranışlarını düzeltmek için ayrıca öğretmenlere tartışma odaklı önlemler tavsiye edilmelidir. Kurumlar, öğrencilerden bilgi toplamak ve onların niyetini anlamak için çeşitli araştırmalar yapabilir. Bu araştırmaların sonucunda, kurumlar öğrencilerin devamsızlıkları hakkındaki endişelerini azaltacak ve başarılarını arttıracak önlemler alabilir.

Çocuğunuzun devamsızlık durumunu e okul üzerinden hızlıca öğrenebilirsiniz. E okula internet üzerinden ya da uygulamadan giriş yaptıktan sonra sol kısımda yer alan menüden “Devamsızlık Bilgisi” kısmına tıklamanız yeterli. Arzu ederseniz çocuğunuzun geçmiş yıllarda ki devamsızlıklarını da öğrenebilirsiniz.
Okulun öğrenci bakım ve izleme personeli, devamsızlık girişini yapar.

Öğrenci devamsızlıkları okul öncesi kurumlarında anasınıfı öğretmenleri tarafından, ilkokullarda sınıf öğretmeni tarafından gidilir. Ortaokulda ise devamsızlığı idareci girer.
Devamsızlık, bir öğrencinin okul süresince devamlı olarak okula gelmemesi olarak tanımlanmaktadır. Devamsızlık, farklı ortamlar için farklı şekillerde bakılabilir, ancak genel olarak dört temel kategori üzerinden değerlendirilir: Uygunsuz Devamsızlık, İşe Yaramaz Devamsızlık, Geç Devamsızlık ve Düzensiz Devamsızlık. Uygunsuz Devamsızlık, öğrencinin, özel derslerde veya özel programlarda devamlılık göstermediği durumlardır. İşe yaramaz Devamsızlık, öğrencinin belli bir okul çalışmasından tamamen yoksun olduğu durumlardır. Geç Devamsızlık, öğrencinin derse zamanından geç geldiği durumlardır. Düzensiz Devamsızlık ise, öğrencilerin okula gelerek, ders almayacakları, ama okuldaki diğer aktivitelere katılmaya hazır oldukları durumları ifade eder.