Yeşil Pasaport Dilekçe Örneği Öğretmen


Sponsorlu Bağlantılar

Bir öğretmen ortalama olarak her bir derecede 3 yıl çalıştığı için, öğretmenin 3. dereceye varması yaklaşık olarak 15 yıl sürüyor. Bu sürenin sonunda 3. dereceye ulaşan öğretmen yeşil pasaport almaya hak kazanıyor.
Yeşil pasaportu almak için, öğretmenlerin öncelikle kendilerini mevcut eğitim sistemi içinde nasıl bir rol üstleneceklerinin bilinmesi gerekmektedir. Daha sonra, çeşitli sertifikalar ve eğitim kurumları tarafından verilecek olan Yeşil Pasaport programına kayıt olmak gerekecektir. Bir adayın başarıyla tamamladığı ve sonuçları alındığı Yeşil Pasaport programı, daha sonra başvuranların çalıştıkları ulusal veya uluslararası okul, kurum ve yerlerdeki yeteneklerinin ve yeteneklerinin özeti olan bir pasaport oluşturacaktır. Program sonunda öğretmenlerin kendileriyle ilgili bilgileri ve becerileri ile donatılmış Yeşil Pasaport belgesi almaları gerekmektedir.

Kamuda çalışan veya kamudan emekli olanların alabileceği yeşil pasaport sayesinde dünyanın her kıtasında yüzlerce ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilirler. Yeşil pasaport sahiplerinin çocukları da 25 yaşına kadar öğrencilikleri devam ettiği sürece yeşil pasaport kullanma hakkında sahiptir.
Çocuklar kişisel bilgilerini doğrulamak için 6 yaşına kadar, Yeşil Pasaport kullanabilir.

* İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine pasaport talep formlarını imzalamak üzere bildirilen yetkililerden herhangi biri tarafından imzalanması gerekmektedir.
Yeşil pasaport talep formunu, formu dolduran kişi tarafından imzalanmalıdır.

Kalkınmada öncelikli illerde görev yapan öğretmenler adaylık eğitimlerinin olduğu yıl hariç fiilen çalıştıkları her iki seneye bir kademe ilave olarak alabileceklerdir. Bu nedenle bu illerde çalışan öğretmenler daha hızlı bir şekilde yeşil pasaport alabilirler.
Yeşil pasaport sahibi olmak için vatandaş olmanız gerekir. Ancak, sözleşmeli öğretmenler genellikle vatandaş olmayan göçmenlerdir, bu nedenle yeşil pasaport alamayacaklardır. Yeşil pasaport olanlar, ABD vatandaşı veya vatandaşı olmayan ABD kalıcı sakinleridir.

Bir öğretmen ortalama olarak her bir derecede 3 yıl çalıştığı için, öğretmenin 3. dereceye varması yaklaşık olarak 15 yıl sürüyor. Bu sürenin sonunda 3. dereceye ulaşan öğretmen yeşil pasaport almaya hak kazanıyor.
Türkiye'de öğretmenler yeşil pasaport alabilirler, ancak bu alma hakkına, öğretmenlik faaliyetini meslek hayatında 8 yıldan daha fazla sürdürmüş öğretmenler sahiptir. Başvuru için gerekli olan diğer koşullar öğretmenin, herhangi bir suçtan mahkûm olmaması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve belirlenen ücretin ödenmesidir.

02.04.2018 tarihinde itibaren Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaport başvuruları İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri tarafından alınacaktır.
Yeşil pasaport talep formu internette kolayca bulunabilir. Birçok ülkede, öğretmenlerin ilgili kurum tarafından resmi internet sitesinden online olarak ulaşabileceği bir pasaport talep formu sunulmaktadır. Kimlik ve diğer gerekli belgeler ile birlikte bu form, posta yoluyla ya da ziyaret edilen memurluk aracılığıyla gönderilmelidir.

DEVLET MEMURUNUN YEŞİL PASAPORT HAKKINDAN KARDEŞLERİ DE YARARLANABİLİR Mİ? Bu itibarla hususi damgalı pasaport alma hakkı bulunan kamu görevlilerine bağlı olarak bunların anne, baba ve kardeşlerine yeşil pasaport verilmesi mümkün bulunmamaktadır.
Yeşil pasaport almak için kişinin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşamayan bir ebeveyne sahip olması gerekmektedir. Bu koşuldan babanızın memur olması etkilemez.

Yeşil pasaport alma hakkı bulunan kişilerin 25 yaşını aşmamış çocuklarına ve eşine yeşil pasaport verilir.
Yeşil pasaport, sadece Türk vatandaşlarına verilir. Buna göre, yeşil pasaport ancak Türk vatandaşlarının eşlerine, evlatlarına ve çocuklarına verilebilir. Buna ek olarak, 18 yaşından küçük çocukların Türk vatandaşlığı olmasa bile, ebeveynlerinin Türk vatandaşı olduğu durumlarda, yeşil pasaport verilebilir.