Yaratıcı Drama Sertifikası Ne İşe Yarar


Sponsorlu Bağlantılar

Yaratıcı Drama Kulübü Kurabilirsiniz. Özel Kurum ve Kuruluşlarda Eğitim Verebilirsiniz. Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri Kurumlarda Eğitici Olarak Görev Alabilir, Yaratıcı Drama Merkezi Açabilirsiniz.
Yaratıcı drama eğitimi her yaş grubundan insan tarafından alınabilir. Çocuklardan yaşlılara, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere kadar herkesin yararlanabileceği bir eğitimdir. Yaratıcı drama eğitimi özellikle sosyal beceri geliştirme, güven yaratma, doğaçlama yeteneği, hafıza ve dikkat gibi konularda uzmanlık gerektiren kişiler tarafından tavsiye edilir. Ayrıca, insanların yeni şeyler denemeye cesaret etmelerini desteklemek, anahtar problemleri çözmek ve diğer insanlarla iyi ilişkiler kurmalarını desteklemek için de tavsiye edilir.

2023 Drama Öğretmeni pozisyonu için alınan veriler doğrultusunda,Drama Öğretmeni Maaşları ortalama aylık 9.140 TL'dir. Drama Öğretmeni En düşük maaşı 7.000 TL, En yüksek ise 11.280 TL'dir.
Türkiye'de drama öğretmenleri kamu kurumlarında görev yapanlara göre en düşük maaş alan meslek grubudur. Drama öğretmenleri aylık olarak en fazla 2000-3000 lira arasında maaş almaktadır.

Yaratıcı Drama Eğitmeni çocukların sanatsal faaliyetlerde aktif rol oynamaları için eğitim görmüş kişidir. Bu alanda tecrübeli olan eğitmenler, rol yapma gibi sahne sanatlarında çocuklara kıymetli bilgiler aktarmaktadır.
Yaratıcı drama eğitmeni, insanların dramatik teknikleri kullanarak kişisel gelişimini desteklemek amacıyla eğitim koçluğu ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Drama eğitmenliği, insanların iletişim becerilerini, özgüvenini, iş yaşamına uyumunu, liderlik yeteneklerini ve problem çözme becerilerini arttırmada etkili bir yöntemdir. Yaratıcı drama eğitmeni aynı zamanda kurumsal eğitimlerde de görev alabilir. Eğitmen, alanında bilginin bir kombinasyonu olan eğitim ve danışmanlık becerileriyle daha küçük gruplara veya özel bireylere özel eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Drama eğitimi sayesinde sözsüz iletişim yönünü geliştirir. Bedenin sınırlarını fark eder. Doğaçlama yapma becerisi kazanır. Konuşma, dinleme, okuma, yazma becerilerini geliştirerek ifade yeteneğini arttırır.
Drama her zaman bir şey kazandırmayabileceği gibi, kazandırabileceği konularda çok fazladır. Drama sayesinde insanların hem sosyal yaşamında hem de kişisel gelişimine katkı sağlayacak beceriler edinmesi mümkün olmaktadır. Drama oyuncularının söylevlerini anlaması ve yorumlaması, düşünme yeteneğini genişletmesi, dinleme becerisine sahip olmaları ve ortama uyum sağlamaları gibi pek çok yetenek alanında katkılar sağlar. Drama, sanat tarzı olarak da çeşitli türlerde ve alanlarda da özellikle başarının ve maddi kazancın önemli derecede katkılar sağladığı söylenebilir.

Özel Kurum ve Kuruluşlarda Eğitim Verebilirsiniz. Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri Kurumlarda Eğitici Olarak Görev Alabilir, Yaratıcı Drama Merkezi Açabilirsiniz. MEB Kurumlarında 9 Sayılı Karar ve 2010/49 Sayılı DERS DIŞI EGZERSİZ ÇALIŞMALARI kapsamında egzersiz açabilirsiniz.
Yaratıcı drama eğitmenleri genellikle çeşitli sosyal hizmet kurumlarında, kültür merkezlerinde, okullarda, amatör oyuncular için drama kulüplerinde ve halk eğitim kurumlarında çalışır. Ayrıca bir drama eğitmeni, kendi freelance olarak çalışabileceği farklı bağımsız projelerde de çalışabilir.

6 aşamalı 320 saatlik bir eğitim programıdır.
Yaratıcı Drama Eğitimi ne kadar sürer bir eğitimin tamamlanması için, eğitimi veren şirketin türüne ve temalarına göre değişiklik gösterebilir. Bazı eğitimler tek seans içerisinde bitirilebilirken bazıları da belirli aralıklarla toplamda üç aydan uzun sürebilir. Ortalama olarak, Yaratıcı Drama Eğitimi birkaç hafta ya da birkaç ay sürebilir.

Yaratıcı drama eğitmen eğitimi programına katılarak üniversite onaylı , MEB 'de geçerli Yaratıcı drama eğitmenlik sertifikası alacaksınız. Alınan 320 saatlik yaratıcı drama eğitmen eğitimi sertifikası ile MEB 'de egzersiz ve kurs açabilirsiniz.
Drama sertifikası almak isteyenlerin öncelikle başvurdukları yere bağlı olarak, belli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Daha sonra bu ücret ödendikten ve uygun görüldükten sonra, katılımcının belirli bir drama çalışmasında (meşguliyetinde) en az 6-8 hafta boyunca vakit geçirmesi gerekiyor. Bu sürenin tamamlanmasından sonra, belirli notlar alınarak ve denetlenerek sertifika verilir.

Drama dersine hangi eğitmen girer ? Satranç ve drama derslerini, içeriği ve süresi Bakanlıkça belirlenen eğitimleri tamamlayarak sertifika alan öğretmenler okutacak.
Dramanın öğretim dalına giren öğretmenler; ses, oyunculuk ve sahne tasarımı öğretmenleri, edebiyat ve kültür öğretmenleri, estetik öğretmenleri, performans sanatları öğretmenleri gibi sanat alanlarında eğitim almış öğretmenlerdir.