Sürekli Devamsız Öğrenciler


Sponsorlu Bağlantılar

Bu bağlamda okulunuzda devamsız durumda olan öğrencilerin takiplerinde; 1- Öğrenci kayıt alanında olduğu için kayıt edildi. Ancak, kayıt edildiği tarihten itibaren okula gelmiyorsa 222 sayılı Kanunun 52.maddesi gereğince (3 gün içinde)veli veya vasinin gerekçe bildirmesi gerektiği muhtarlık kanalıyla bildirilmeli.
Öncelikle öğrenci ile konuşulmalı ve neden çok devamsız olduğu araştırılmalıdır. Belki de öğrenciye özel bir nedeni vardır ve bu neden sürekli devamsızlık yapmasına sebep olmaktadır. Konuşma tamamlandıktan sonra, öğrencinin yakın çevresiyle iletişim kurularak onların desteği sağlanmalıdır. Bakanlık tarafından hazırlanan Motivasyon Programlarından faydalanılması da öğrencileri motive etmek için kullanılabilecek bir yol olarak gösterilebilir. Öğrencilerin çalışma alışkanlıklarını geliştirmeleri için dersler arasındaki zamanı stressiz ve etkin bir şekilde kullanmaları önerilir. Öğrencinin ödevlerini tamamlamak ya da okuduğunu anlamak için düzenli bir program etrafında ders çalışılabilir. Öğrencinin başarması gereken hedefler belirlenerek, aralarındaki farklılaştırılmış öğrenme faaliyetleri ile desteklenmelidir.

Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.
Cevap: Hayır, sürekli devamsız öğrencilerin sınıfta kalmaları genellikle okullar tarafından önerilmemektedir. Genelde sürekli devamsız öğrenciler okulu terk etmek zorunda kalır ve başka bir okula kaydolmak zorunda kalırlar. Ancak bazı durumlarda sürekli devamsız öğrenci okulda tutulabilir. Örneğin, öğrencinin okuldan ayrılmasını önlemek için okul yönetimine izin verilebilir.

Eğer bir öğrenci okul başladığından beri okula gelmemişse bu öğrenci sürekli devamsız olarak adlandırılır. Bu öğrencinin sınavlarının karşılığına “G” yani girmedi yazmanın önemi yoktur. Çünkü hiç bir öğretmen not girişi yapmazsa e-okul sistemi öğrenciyi başarısız olarak adlandıracak ve karnesini çıkarmayacaktır.
Sürekli devamsız öğrenci, belirli bir süre devamsız olmasına rağmen kursa devam etmeyi sürdüren öğrencileri ifade eder. Öğrenci, herhangi bir sebeple takvimdeki sınıflara zaman zaman katılamayabilir veya sınıfın eksik olan devami için toplamda gereken ders saati sayısını tamamlayamayabilir. Her durumda, öğrencinin kendisinin sorumlu olduğu konulara ilgili eğitim görevlisi ile sözleşme yapması gerekir. Böylelikle öğrenci, kursu başarıyla tamamlamak için gereken bilgi ve becerileri edinebilir.

(5) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Sürekli devamsızlık durumunda, genellikle öğrenciye 5 günü geçmemiş devamsızlık süreci uyarınca hareket etmek gerekecektir. Eğer öğrenci bu süre içinde devamsızlığını gidermezse, okuldaki personel tarafından uyarılara bağlı olarak gelecekteki devamsızlıkları engellemek için cezai işlemler uygulanabilir.

Devamsızlık silinebiliyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var.
Hayır, devamsızlığın sildirilmesi olmaz. Öğrencinin sorumluluğu kendisine ait bir durumdur ve çoğu üniversite veya okul, harf notuna başarısızlık olarak işlenmiş olan devamsızlıkların kaydını tutmaya devam eder. Ancak, bir öğrenci görev yükümlülüklerini yerine getirir ve geçmiş devamsızlıklarını giderirse, kurs başarısının genel bir yansıması olarak aralıklı notlar, daha yüksek puanlar veya belge için bir daha dikkatli bir şekilde üzerinde durulması gerekebilir.

- Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.
Öğrencilerin takdir almaları için devamsızlıklarının olmaması şarttır. Ödevlerini zamanında teslim etmeleri, sınavlarına girmeleri ve yakın izlemesi gereken kurallara uymaları gibi şeyler gibi başarılı olmaları için önemli bir aksiyon şarttır. Eğer öğrencilerin devamsızlıkları varsa bu, eğitimcilerin onlara güven vermeyi düşünmemeleri anlamına gelir ve bu durum takdir almalarını engeller.

DEVAMSIZLIK 10 GÜN OLUNCA KALINIYOR MU? Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Devamsızlık her durumda başarısızlığa yol açabilecek bir durumdur. Devamsızlığın ortaya çıkması ile birlikte eğitim hayatınızda başarıdan uzaklaşabilir, notlarınız düşebilir ve genel olarak gelecek planlamalarınızı da etkileyebilir. Devamsızlıkta en önemli problemlerden biri de sınavlara girme hakkı kaybetmektir. Sınavları geçemeyince tabi ki sınav sonuçları düşük olacaktır. Ayrıca, devamsızlık sebebiyle kendi arzularınıza göre ek kursları alma, geziler için maddi ve manevi destek alma ya da hayatınızı kolaylaştıracak diğer fırsatları kaçırmak da mümkündür.

Hayır.
Her durumda öğrenci sınava girebilir. Ancak, okulunuzun devamsızlık politikasına bağlı olarak, devamsız öğrencinin sınava girmesine izin verilip verilmeyeceği de takdir okul yönetimince belirlenecektir.