Sınıfta Kalınca Kyk Kredi Kesilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Kamu ya da özel üniversitedeki sınıflarda kredi kesilmesi yoktur. Ancak, öğrenciler sınıf tekrarına girdiklerinde, kayıt ve öğrenci menüsünden Başarı Notunu listeleri aracılığıyla kredi kesimi gerçekleştirilebilir. Bu durumda, sınıf tekrarında Kyk kredisi kesilmez fakat bir öğrenci not kullanması durumunda kredi kesimi olur.

Sınıfta kalmanız kurumunda veya okulun daha fazla uzaması durumunda öğrencinin normal öğrenim süresi uzadığı için burs/kredi ödemesi kaldığı yıl boyunca verilmez. Kısaca hiçbir şekilde ek süre okuyan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılamaz.
Kredi, kullanılmaya başlandığı anda kesilir ve ödemeler ayda bir kez yapılır. Kredinin kesildiğinden kullanıcının haberdar olması için daha önceki sene kullanıcıya gönderilen talimatname uyarınca, bu bilgi Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası tarafından kullanıcıya SMS olarak gönderilir.

Yapılmayan kredi ödemeleri borç olarak kaydedilmemektedir. Son sınıf öğrencilerine burs/kredi ödemeleri haziran ayında sona erer.
Sınıfta kalanların burs alabilmesi başvuruya bağlıdır. Öğrencilere burslar Genel Muhasebe Kanunu gereğince verilir. Bursun amacı, özellikle maddi imkânsızlık çeken öğrencilere destek olmaktır. Sınıfta kalmış öğrencilerin bu desteğin bir parçası olup olmadıklarının belirlenmesi için, onların genel durumlarını belirlemek için başvurularını inceler ve değerlendirir. Sınıfta kalan öğrencilerin başvurularının kabul edilip edilmeyeceği, bursun özelliğine ve koşullarına göre değerlendirilir.

Maalesef, sınıf veya dönem tekrarı yapan öğrenciler burs başvuru yapamaz.
Yaz Okulu Kıyısı Bursu, üniversite öğrencilerine yaz aylarında yükseköğretim eğitimi almak için finansal destek sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir burs programıdır. Yaz Okulu Kıyısı Bursu, sadece belli bir dönemde üniversite eğitimi alan ve eski öğrencilere hitap eden öğrencilere verilir. Diğer üniversite öğrencileri, bu bursu kullanamazlar. Böylece, sadece belirli bir aralıkta üniversite eğitimi alan öğrencilere etkili olur.

Yaz okulunda başarılı olan öğrencinin yönetmeliğe göre bursu kesilemez.
Hayır. KyK Bursu sadece öğrencilerin başarılarının belgelenmesi için verilen bir ekonomik destek aracıdır ve krediye dönüşmez. KyK Bursunun amacı, öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak için tahsis edilmiş burs miktarının dönebilen bir para olmamasına rağmen öğrencilere ödenen bir tür destek sağlamaktır.

BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNENot ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Kyk Bursu sadece Gano olarak kullanılmaktadır. Kyk Bursu, Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilen bir yardım programıdır ve Gano ile öğrenim görmek isteyenlere hibe olarak sağlanır.

KYK bursunun öğrenim kredisine dönüşmesi için genel ortalama baz alınır. 1 dönem 1.80 2. Dönem 2.20, ortalamanız 2.00 olursa burs krediye dönüşmez. Ama iki dönem ortalaması 1.99 ve altında kalırsa burs krediye dönüşür.
Hayır, devamsızlıktan burs kesilmez. Fakat devamsızlık nedeniyle üniversitenizin burs politikaları gereğince ödemelerinizin askıya alınması gibi bir durum söz konusu olabilir.

Öğrencinin bir akademik yarıyıl sonundaki Dönem Not Ortalamasının (DNO) 2.50'nin altına düşmesi ve/veya bir akademik yarıyılda seçtiği ders sayısının en az % 50'sinden devamsızlık nedeniyle başarısız olması halinde, YKS Derece Bursu kesilir.
Kamu personeli olan ve KİK tarafından belirlenen eşik kriterleri karşılayan kişilerden burs başvurusu alınmaktadır. KİK tarafından belirlenen koşullar arasında; lise ve üniversite öğrenim görmekte veya mezun olmuş olmak, ortaöğretimi tamamlamış olmak, Mülkiyeliler Kanunu kapsamında askerlik hizmetini tamamlamış olmak, memuriyet yoluyla kamuda çalışmak, Türk vatandaşı olmak, 60 aya kadar kesintisiz devlet hizmetinde bulunmuş olmak ve maaşı 1990'lı yıllardan beri artmamış olanlar, aile gelir limitinin altında olmak gibi şartlar sayılabilir.