Sınıf Defteri Nasıl Doldurulur Örnek


Sponsorlu Bağlantılar

Sınıf defteri içinde ise ders başlıkları, günlük plan bölümleri, yoklama fişi alanı ve yıllık plan tabloları yer alır. İlgili bölümlerin branş öğretmenleri veya sınıf öğretmenleri tarafından titizlikle doldurulması gerekir. Sınıf öğretmenleri ders işleyişi içinde elde edilen kazanımları sınıf defterine not eder.
1. Okul dersleri ile ilgili bilgiler, ödevler vb. 2. Etkinlikler ve çalışma grupları ile ilgili bilgiler 3. Sınıf içerisinde olan sosyal etkinliklerin sonuçları 4. Öğrenci notları 5. Test ve sınav sonuçları 6. Öğretmenlerin yazdıkları mesajlar 7. Öğrencilere/öğretmene iletilen duyurular 8. İzinli öğrencilerin bilgisi 9. Ziyaretçi defteri 10. Özürlü öğrencilerin notları

Öğretmen; a) (Değişik:RG-31/7/2009-27305) Eğitim programına uygun olarak yıllık ve günlük planları hazırlar ve uygular, Öğretmen Çalışma (Eğitim) Saatleri Devam Takip Defterini (EK-9) doldurur ve imzalar. Ayrıca Sınıf Ders Defteri doldurmaz.
Hayır, okul öncesi öğretmeni sınıf defteri doldurmaz. Okul öncesi öğretmenleri sınıf defterini tutmak için öğrencilerine bazı konularda bilgi verir ve takip eder. Ancak, okul öncesi öğretmenleri sınıf defterini doldurmaz. Bunun yerine, öğretmenler kayıt tutma, izlemeli öğrenme ve çoklu zekâ faaliyetleri gibi diğer öğrenme etkinliklerini kullandıklarından sınıf defterini doldurmaya gerek yoktur.

SINIF BAŞKANININ GÖREVLERİ 1. Sınıfta öğretmen olmadığında en yetkili kişi sınıf başkanıdır. 2. Sınıf defterini ve yoklama fişini müdür yardımcıları odasından alır ve teslim eder.
Okul müdürünün görevidir.

Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Sınıfta öğrenci bulunmuyorsa, ders defterine "Sınıfta öğrenci bulunmuyor" yazılır.

Bütün resmi evraklar gibi, sınıf defteri de mavi kalemle doldurulur sayın hocam. Pastel boya ile de yazmayın diye yönetmelik yok.
Okul defteri, kalemlerin dolumundan bağımsız olarak siyah ya da koyu mavi renkli bir kurşun kalemle doldurulur.

halen resmi kurumlarda kullanılan her türlü defterde olması gereken ibare. defterin tüm sayfaları ait olduğu kurum mühürü ile damgalanarak, sayfaları numaralandırılır. en son sayfaya işbu defter x sayfadır ibaresi yazılarak, kurum müdürü tarafından bir kez daha onaylanarak, imzalanır.
Defterin son sayfasında, derse katılan öğrencilere başarılar dileyen bir not olmalıdır. Not şu şekilde olabilir: "Ders geçen öğrencilerimize başarılar. Umarım sizler derslerinizi başarı ile tamamlayarak hayal ettiğiniz hedeflerinize ulaşmayı başaracaksınız!"

İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.
Sınıf öğretmeni ilk derste öncelikle çocukları karşılayıp tanımaları adına hoş geldiniz sözleri ile etkili bir öğrenci-öğretmen ilişkisinin başlamasını sağlamalıdır. Orta ve ilköğretime giden çocuklar için çok oyunlu ya da eğlenceli öğrenme aktiviteleri tavsiye edilebilir. Her öğrencinin isimlerini öğrenmesi için öğrencilere doldurulacak bir form ve isimlerin söylenmesinden oluşan bir aktivite yapılabilir. Ayrıca öğretmenin kendisi hakkında kısa bilgiler vererek öğrencilere üzerine inisiyatif alma şansı tanıyabilir.