Pasaport Defter Bedeli Ödeme


Sponsorlu Bağlantılar

Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)
Bedeli ödeme hangi banka olacağı, başvuru sahibinin tercihine bağlıdır. Pasaport defter bedelinin ödenmesi için, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile isimleri geçen tüm bankalar veya kredi kurumlarından herhangi biri kullanılabilir.

Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir.
Pasaport defter bedeli, vatandaşlık için başvuruda bulunan kişiye göre değişir. Ailelerden en az bir üyesi Türk vatandaşı olmayanlara 159 TL, Türk vatandaşı olan aileler için 79 TL, tek başına Türk vatandaşı olanlar için 39 TL'dir.

Pasaport defter bedeli fiyatı 2023 yılında 501 TL olarak belirlenmiştir. Son yapılan fiyat güncellemeleri ile birlikte 1 – 10 yıllık pasaportların hepsinde aynı defter bedeli tahsil edilmektedir.
Pasaport defter bedeli, ulusal pasaport başvurusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, 30 TL'dir.

Hayır, süre uzatımında yeni bir defter düzenlenmediğinden ücretsiz olarak işlem yapılmaktadır.
Hayır, pasaportu olan defter bedeli ödemez. Pasaportu olan kişilerin her yıl geçerliliği süren pasaportu için bir pasaport ücreti ödemeleri gerekir. Pasaportun geçerliliği ortadan kalktığında, yeni bir pasaport başvurusunda bulunmak ve bu yeni pasaportun ücretini ödemek kişinin sorumluluğundadır.

11. Pasaport Defter ve Harç Bedeli Nereye Ödenir? Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir.
Hayır, pasaport defter bedeli kapıda zorunlu olarak nakit ödenir.

Yurt dışına çıkmak isteyen ve öğrenciliği devam eden 25 yaş altı kişilerin alabileceği, temeli bordo pasaporta (umumi pasaport) dayanan uluslararası kimlik belgesidir. Öğrenci pasaportunun bordo pasaporttan farkı harç bedelinin alınmamasıdır.
Pasaport Defter Bedeli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ödenir. Ek olarak, Türkiye Cumhuriyeti bireysel ya da kurumsal olarak İngiltere'de mukim olan veya bu ülkede çalışan yabancıların pasaport defter bedeline tabidir.

Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim ediliyor.
Pasaport için çıkış süresi, başvuruda verilen belgelerin kontrol süresine ve şehir nüfus müdürlüğündeki iş yüküne bağlı olarak değişmektedir. Genel durumda, pasaport başvurusu hafta içi iş günlerinde ortalama 10 gün içinde çıkmaktadır.

5-Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen pasaport defter bedelinin ödenmesi.
Hayır, pasaport defter bedeli her yıl ödenmez. Defter bedeli sadece pasaportunuzu ilk defa alırken veya yenileme işlemi sırasında ödenir.