Pasaport Aciliyet Dilekçesi Örneği


Sponsorlu Bağlantılar

Pasaport çıkarmak için öncelikle resmi internet adresinden randevu almanız gerekmektedir. Randevuyu aldıktan sonra emniyet müdürlüğünden acil başvuru formu doldurmalısınız. Bu şekilde adım atarsanız pasaport işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz.
Pasaport aciliyet formu pasaport işlemleri yapan resmi kurumlarda doldurulur. Ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden de ulaşılabilir.

ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi. başvuru talebinde bulunabilirsiniz.
Çözüm: Pasaportunuz olmadan ülke sınırlarını geçmeye çalışmamalısınız. Pasaportunuzu temin etmek için iletişim kurmak zorunda olduğunuz pasaport ofisinin konumuna göre bir araştırma yapmalısınız. Pasaport merkezinin adresi veya telefon numarası hakkında bilgi edinebileceğiniz ülkenizin Ulusal Pasaport Ofisi web sitesini kontrol edebilirsiniz. Bazı durumlarda, vize başvurularınızın sunulması için belirli bir pasaport ofisine gitmeniz gerekebilir. Bu konuda ülkenizin diplomatik merkezi veya vize ofislerini de arayabilirsiniz.

Başvurudan sonra yeni pasaportumun teslimi ne kadar sürer? Biyometrik pasaportların işlem süresi ortalama dört ila altı hafta sürer. Fakat ek ücret ödeyerek ekspress pasaport başvurusunda bulunma imkanı da var. Bu durumda on ila on dört gün sonra pasaport elinizde olur.
Pasaport çıkarma işlemi için başvuruda bulunan her kişi için süre farklılık gösterebilmektedir. Genellikle, Pasaport Çıkarma İşlemlerinin tamamlanması 5 iş günü kadar sürer. Ancak uygulanan durumlara göre bu süre arttırılabilir veya azaltılabilir.

Burada “Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır.” yazıyorsa pasaport başvurunuzun onaylandığı ancak basım için sırada olduğu anlamına gelecektir. Bu basım işleminin yoğunluk durumuna göre birkaç ay sürebileceğini unutmayınız.
Pasaport basım öncesi kontrol aşaması, bir pasaportun basılmadan önce kişinin verdiği bilgilerin bilgisayarda kontrol edilmesidir. Bu aşamada, kişinin belirtilen bütün kimlik bilgilerinin doğruluğunu teyit etmek, onaylanmış fotoğrafların pasaporta yerleştirilmesini sağlamak ve başka güvenlik önlemleri almak önemlidir. Pasaport basım öncesi kontrol aşamasından geçen pasaportlar, hakiki bir pasaport olarak resmi otorite tarafından kabul edilir.

Pasaport yenileme işlemi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alınması gerekir. Alo 199 çağrı merkezinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alınabilir.
Pasaportunuzun geçerlilik süresi dolduysa, kendi ülkenizdeki pasaport ofisine başvurmalısınız. Ofis, yeni bir pasaport vermek için gereken adımlar hakkında size danışmanlık yapacaktır. Eğer pasaportunuzun bozulmuş ya da kaybolmuşsa, genellikle kendinize yeni bir pasaport almak için standart olarak daha fazla belge göstermeniz gerekebilir. Konaklama yeterliliği, nüfus kayıtları veya başka bir geçerli kimlik belgesi göstermeniz istenebilir.

Pasaport başvurusu işlemleri yapıldıktan sonra belgenin çıkma süresi, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki şekilde olmaktadır. Bunlardan Yurt içinde süre 5 ve 7 gün arasında değişirken, yurt dışında 7 ve 10 gün içinde başvurular onaylanıp pasaportlar PTT aracılığı ile vermiş olduğunuz adreslere gönderilmektedir.
Pasaport onaylanması, yetkilendirilen makamlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı ülkelerde bu onay için 1 hafta, bazı ülkelerde ise 4 haftaya kadar sürebilmektedir. Bu sürenin uzunluğu, pasaportun onay için düzenlenmesi gereken belgelerin ne kadar çok olduğuna bağlıdır. Bazı ülkeler, pasaport onaylamanın birkaç aşamasıyla gerçekleştiği ve her aşama için bir süre ayırdığı için onay süreci de uzayabilmektedir.

Acil başvuru hattından durumunu belirtmelisinBunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Pasaport aciliyet kaydı yapmak için resmi pasaport web sitesine kayıt yapmanız gerekmektedir. Web sitesindeki formu doldurup, fotoğrafınızı ve ilgili belgeleri ekleyerek başvurunuzu tamamlayın. Pasaport web sitesine kayıt olduktan sonra kendinize ait bir hesap oluşturmalısınız. Bu hesaba giriş yaparak, aciliyet kaydı talep edebilirsiniz. Web sitesi üzerinden pasaport aciliyet kaydınızı tamamladıktan sonra, size en yakın pasaport ofisine giderek talimatları doğrultusunda adımları izlemeniz gerekmektedir. Pasaport ofisleri de sizlere istenilen belgeleri doldurduktan sonra pasaport aciliyet kaydınızın gerçekleşmesini sağlayacaklardır.

Adrese teslim edilemeyen pasaportlar 10 gün PTT şubesinde bekletilmekte olup bu süre içerisinde de teslim alınmaması halinde, müracaat esnasında belirtilen başvuru merkezine teslim edilmektedir.
Pasaport başvuruları genellikle 8-10 iş günü arasında tamamlanmaktadır. Bazı hallerde bu süre daha da uzayabilmektedir.