Özel Eğitim Ek Ders Ücreti 2023


Sponsorlu Bağlantılar

Yeni başlayan özel eğitim öğretmeni ek dersi 42,24 TL den alır.
Özel eğitim öğretmenleri ek ders ücreti, eğitim alanına, sertifika durumuna ve öğrencinin ders alacağı zamana göre değişir. Ancak ortalama tutarlar 30-50 TL arasında olabilir.

Daha doğrusu özel eğitim öğretmeni haftada 3 saat nöbet, 2 saat hazırlık planlama, 2 saat öğrenci kişilik hizmetleri ve 12 saat ek ders karşılığı olmak üzere haftada 20 saat ek ders alır.
Özel eğitim sınıfı öğretmeni herhangi bir saat ek ders almaya hak kazanamaz, ancak özel eğitimin bir parçası olarak özel zamanlarda ek eğitim saatleri planlanabilir. Eğitim saatleri genellikle öğrencinin iyisine uygun olacak şekilde planlanır ve bu saatler öğrenci ve ailesinin isteklerine göre de değiştirilebilir.

26.07.2022 10:45 sonra oluşturulan faturalar yeni fiyattan hesaplanacaktır. Fiyatlar katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim bir ders için 189,125 TL (KDVli 204,255), grup eğitimi bir ders için 106 TL (KDV li 114,48 ) olarak belirlenmiştir.
Özel eğitim dersleri ücretinin ne kadar olduğu, öğrencinin seviyesine, süresine ve ders başına ücret alınıp alınmayacağına göre değişkenlik gösterebiliyor. Genellikle ders başına ödeme yapılmak suretiyle derslerin ücretleri aralıklar halinde belirlenebilmektedir. Örneğin, bir üniversite öğrencisini özel derslerde desteklemek için 1 saatlik bir ders vermek için ders başına 40 TL'ye kadar ödenmektedir. Kaynak: https://www.hedefakademi.com/blog/2020/01/16/ozel-ders-ucreti-nedir/

Özellikle 2023 yılı ek ders ücreti hesaplama, kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır sorusu da karşımıza çıkacaktır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz-Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerindedir.
Bu, çok farklı bir şekilde değişebilir. Bazı öğretmenler saat başına 20-30 dolar arasında bir ücret alırken, diğerleri 40-60 dolar arasında bir ücret alabilir. En yaygın olarak, saat başına 38 dolardan küçük bir ücret alınıyor.

Bu çerçevede; özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik açılan özel eğitim sınıflarında ders okutan öğretmenlerin, bu kapsamda okuttukları derslere bağlı olarak yararlandırılacakları ek ders ücretinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.” ifadeleri yer almaktadır.
Özel eğitim ek ders ücretleri, durumlara ve özel eğitimcinin yeteneklerine göre değişkenlik arz edebilir. Bazı eğitimciler taleplere göre fiyatlar belirleyebilirler. Bununla birlikte, genellikle özel eğitim ek dersleri diğer standart derslerden daha yüksek fiyatlar talep etmektedir. Birçok durumda, özel eğitim alan öğrenciler daha büyük çaba sarf etmeleri nedeniyle, fiyatlar daha yüksektir. Ayrıca, dersleri vermek için kullanılan malzeme ve işçilik maliyetleri de özel eğitim ek ders ücretlerinin yükselmesinde rol oynayabilir.

Bu öğretmenlere ayrıca nöbet görevi verilmez. Bu şekilde görev yapan özel eğitim öğretmenlerine haftada 3 saat nöbet ücreti %25 artırımlı olarak ödenir.
Ozel egitim ogretmenlerinin alacagi ucret, onlarin konulari uzerindeki bilgi ve becerilerine ve servis sağlayacakları egitim kurumu veya ogrenci ile yapacaklari anlasmaya bagli olarak degisebilir. Kimi ogretmenler ucret karsiliginda digerlerinin ise serbest meslek olarak kendilerini egitim alanina verdigi zaman icin belirlenmis bir ucret alabilir.

Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine istinaden, özel eğitim alan öğretmenlerine de haftada 2 saat olmak üzere "Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri"ne karşılık haftada 2 saat kamuoyunun "sınıf öğretmenliği" olarak adlandırdığı ek ders ücretinin 1 ocak 2022 tarihinden itibaren ödenmesi gerekmektedir.
Özel eğitim haftada kaç saat ek ders alınır, kişinin ihtiyacına göre değişmektedir. Çocuğun yaşı, özel eğitim programı kapsamındaki üniteler ve zorlukların seviyesi gibi birçok faktör kişiye özel olarak ek ders saatlerinin belirlenmesini etkilemektedir. Örneğin, çocuğa zihinsel engellilik tanısı konmuşsa, okul müfredatının dışında 7 veya 8 saatlik ek dersler önerilebilir. Ancak, çocuklar başarısızlık veya öğrenme güçlükleri yaşıyorsa, genelde haftada 2-4 saat arasında ek ders alınır.

İlkokul ve ortaokulda görev yapan özel eğitim öğretmenleri ve öğrencilerinin teneffüs hakkı vardır.
Özel eğitim sınıfı öğretmenleri, çalıştıkları kurumun teneffüs kurallarına göre hareket etmeye ve bu kurallara uymaya davet edilir. Bu kurumun teneffüs politikası hakkında daha fazla bilgi edinmek için en iyi yer yöneticiniz veya okul müdürüne danışmak olacaktır. Her kurumun kendi teneffüs kuralları vardır, bu nedenle genel bir karara bağlanamaz.