Okullarda Oluşturulan Kurul Ve Komisyonlar


Sponsorlu Bağlantılar

(1) Okullarda; kontenjan belirleme komisyonu, rehberlik (Mülga ibare:RG-1/7/2015-29403) (…) hizmetleri yürütme komisyonu, ihale komisyonu, muayene ve kabul komisyonu, kalite kontrol komisyonuyla diğer komisyonlar ilgili mevzuatı doğrultusunda kurulur ve görevlerini yürütür.
Okul komisyonlarının oluşturulması, bir okulda etkin ve verimli çalışan güçlü bir yönetimin sağlanması için büyük önem taşır. Okul komisyonları, okulda önemli kararların alınması için gerekli olan örgütlü bir şekilde hareket etmeyi sağlamaktadır. Bir okul komisyonunun oluşturulması için ilk olarak, okul yönetiminden başlayarak kurulun işlevlerinin, yetkilerinin ve üyelerinin belirlenmesi gerekir. Genellikle bir okul komisyonu, okulun müdürü, okul danışmanı, öğretmenler, personel, öğrenciler ve diğer okulda çalışanlar gibi farklı katmanlardan gelen kişilerden meydana gelir. Kurulun işlevleri ve sorumlulukları, yönetim tarafından büyük ölçüde belirlenir. Okul komisyonlarının, okul yönetiminin belirlediği vizyonu gerçekleştirmek için alınacak kararlarda etkin bir biçimde yer almasını sağlamaya yardımcı olabilecek stratejik planlama çalışmalarının yürütülmesi gerekebilir. Bu çalışmalar, kurulun yetkilerinin tanımlanması, sorunların tanımlanması ve çözümünün tespit edilmesi gibi ayrıntılara kadar gidebilir. Stratejik planlama araçları, kurulun çalışmalarını organize etmesine yardımcı olurken, öğrencilere ve mevcut kaynaklara yönelik güvenilir kararlar alınmasını kolaylaştırır. Kurul, okulun özelliğini ve amaçlarını gerçekleştirmek için görevleri tespit etmeli ve uygulanması gereken adımları hayata geçirmelidir. Sorunların çözümü için okul içindeki farklı faaliyetleri ve öğretici programları içeren bir stratejik planlaştırma sürecinde izlemesi gerekir. Yönetim, kurulun mevcut p

Komisyon; müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısının başkanlığında tercihen sağlık bilgisi/biyoloji öğretmeni, okul-aile birliğinden bir yetkili, öğrencilerin oylarıyla seçilen okul meclisi başkanı veya yardımcısından oluşturulur.
1. Bilim, Sanat ve Kültür Kurulu 2. Strateji Geliştirme Kurulu 3. Eğitim Politikaları Kurulu 4. Öğrenci-Kurum İlişkileri Kurulu 5. Fonksiyonel İş Birimleri Kurulu 6. Öğretim Programı Geliştirme ve Deneyimsel Etkinlikler Kurulu 7. Akademik Danışma Kurulu 8. Akademik Değerlendirme Kurulu 9. Disiplin Kurulu 10. Öğrenci Mesleki Uygulama Komitesi 11. Okul İdare Kurulu 12. Finansal İşlemler Kurulu 13. Sosyal Etkinlikler Kurulu 14. Yabancı Dil Kurulu 15. İç Kontrol Komitesi 16. Sağlık ve Güvenlik Kurulu

MADDE 108- (1) Okullarda; a) Öğretmenler kurulu, b) Sınıf veya şube öğretmenler kurulu, c) Zümre öğretmenler kurulu, ç) Okul zümre başkanları kurulu, d) Okul öğrenci meclisi, e) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, f) Onur kurulu, g) Sosyal etkinlikler kurulu oluşturulur.
Okul öncesi komisyonu, öğretmenler, faal okul yöneticileri, özel eğitim uzmanları, psikologlar, anneler, babalar ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşur. Görevleri, öğrencilere destek sağlamak ve öğrencilerin okul deneyimlerini geliştirmek üzere çalışmaktır. Komisyonun çalışmaları, özellikle de okul öncesi öğrencilerinin başarısını artırmak için önemlidir.

Komisyon, millî eğitim müdürünün görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, eğitim bölgesinde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarının özelliklerine göre seçilen en çok dört okul müdüründen oluşur.
Okul komisyonu, okulda belirli bir konuya odaklanan ve mevcut politikaları kontrol etmek için okul müdürü tarafından adaylar arasından seçilen deneyimli öğretmenlerden oluşan bir grup ya da ekip demektir. Okul komisyonu, okul idaresinin belirli konular üzerinde yakın takibini sağlayarak öğretmeyi optimize etmeye yardımcı olur. Ayrıca riskleri önlemek ve öğrencilerin öğrenme sürecini daha verimli hale getirmek de okul komisyonu yetkileri arasındadır. Öğrencilerin gelişimine yönelik farklı uygulamaların denetlenmesi, yeni programların oluşturulması ve gelecekteki politikalara karar vermek de okul komisyonunun görevleri arasındadır.

Komisyon, il/ilçe merkezlerindeki okulların fiziki kapasite ve ulaşım imkânlarını dikkate alarak öğrenci alınacak kayıt alanlarını belirler, e-okul sisteminin ilgili bölümüne işlenmek üzere okul müdürlüklerine gönderir ve ilan edilmesini sağlar.”
Eğitim Komisyonu, okullarda öğrencilere eğitimi geliştirmek için oluşturulmuş bir çalışma grubundan oluşur. Okulun yönetimi tarafından seçilen ve öğretmenlerden ve diğer personelten oluşan öğrenci eğitimini denetleyen Eğitim Komisyonu, öğretmenlerin etkinliği ve öğrencilerin başarısını artırmada önemli roller oynarlar. Eğitim Komisyonunun üyeleri arasında okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci temsilcileri, okul çalışanları, okul psikologları, öğrenme destek merkezi çalışanları, eğitim doktorları, meslek uzmanları ve daha fazlası bulunabilir. Komisyonun amacı, okulun her bireysel öğrencisi için en iyi eğitim ortamını sağlamaktır.

MADDE 25 – (1) İl millî eğitim komisyonu, il millî eğitim müdürünün başkanlığında, il millî eğitim müdürünce görevlendirilecek bir müdür yardımcısı ile bir şube müdürü, il eğitim denetmenleri başkanı, il merkezinde bulunan en fazla öğrencisi bulunan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve hayat boyu öğrenme eğitim ...
Okul Sağlık Komisyonu, öğrencilerin sağlık durumu ve okul yönetiminin sağlık politikalarını inceler ve tavsiyelerde bulunur. Komisyon genellikle okul adına bir Psikolog veya Sağlık Uzmanı, bir Eğitim Uzmanı, bir Muhasebeci veya Yönetici, Hemşire, Eğitim Uzmanı, Öğretmen ve öğrenciden oluşur.

Okul sağlığı ekibi Hekim, hemşire, öğretmen, öğrenci velisi, psikolojik danışman ve rehber, olanak varsa psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve diyetisyenden oluşmaktadır.
Okul komisyonları, okulda yönetim, eğitim, öğrenme ve öğretim faaliyetlerini düzenlemek için oluşturulmuş otonom çalışma gruplarıdır. Okul komisyonları, okulun politikasını geliştirmek, onu uygulamak ve değerlendirmek için sorumludur. Komisyonlar genellikle öğretmenler, veliler, öğrenciler, seçilmiş ve atanan idari müdürler veya belediye başkanlıklarından temsilciler ile kurulur. Komisyonlar, okulun gelişmesine katkıda bulunmak için çeşitli projeler üretir ve uygular. Okul komisyonları, okulda kaliteyi arttırmak için öğretmen ve öğrenci katılımıyla öğrenci-merkezli ortamlarda çalışır.

(1) Okullarda; kontenjan belirleme komisyonu, rehberlik (Mülga ibare:RG-1/7/2015-29403) (…) hizmetleri yürütme komisyonu, ihale komisyonu, muayene ve kabul komisyonu, kalite kontrol komisyonuyla diğer komisyonlar ilgili mevzuatı doğrultusunda kurulur ve görevlerini yürütür.
Okul yönetim kurulu, okul müdürü ve okul öğretmenlerinden oluşan veliler tarafından seçilen üyelerden oluşur. Okul yönetim kurulundaki üyeler, okulun fiziki ve duygusal gelişimi için gerekli adımları atmak ve gelecekteki planlarını belirlemek ile sorumludur.