Okullarda Kardeş Kontenjanı


Sponsorlu Bağlantılar

Adrese dayalı kayıt sistemi nedeniyle iki kardeşin farklı okullara kayıt yaptırmak zorunda olması Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in talimat vermesi ile okullarda iki kardeş aynı okula gidebilecek.
Öncelikle aldığınız kararı çocuğunuzun okula kaydolması için okulunuzun web sitesini ziyaret edin ve başvuru için gerekli formları doldurun. Okulun kabul prosedürü ve tarihi hakkında bilgi almak için sizi arayacak bir öğretmen bulunur ve okulun kayıt koşulları hakkında detaylar sağlamak için size yardımcı olacak. Daha sonra, belgelerinizi ve diğer gerekli evrakları teslim etmek için yerel okulunuza gidin. Yerel okulunuz ve çocuğunuzun okuluna kayıt olma durumunu da izlemek için okul müdürlüğüne başvurmanız gerekebilir.

Çocuğunuzu sadece MEB sorgu sayfasında çıkan okula kayıt yaptırabilirsiniz. Çünkü sistem sizi zaten otomatik olarak bir okula kayıt ettirmektedir. Dolayısı ile çocuğunuzu istediğiniz bir okula göndermenin yolu ikametinizi o okula yakın bir adrese taşımaktır.
Okula gideceğinizi öğrenmek için en iyi yol, ilgili kamuya ait okul idarelerine ulaşmaktır. İlgili kamuya ait okul idarelerinden okul ile ilgili tüm bilgileri edinebilir ve hangi okula gitmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca, internette arama motorlarını veya sosyal medya sayfalarını kullanarak da okulun resmi web sitesinden veya sosyal medya sayfasından tüm okul hakkındaki bilgileri edinebilirsiniz.

Veliler, MEB'in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
Okula başlamak için, çocuğunuzun yaşına uygun bir kursa kaydolması gerekebilir. Ayrıca okula gitmeye başladığınızda, çocuğunuzun tam ismi, doğum tarihi, ilgili mezuniyet veya kayıt belgeleri, hastalıkları varsa sağlık raporları, önemli faili durumlar ve emniyet müdürlüğünden alınmış olan nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte kayıt işlemlerini tamamlamanız gerekebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtlarını, adrese dayalı olarak yapıldığını açıkladı.
Okul kayıtları genellikle yaş ya da yaş grubu, okul türü ve seviyesi, ilgi alanları ve başarı durumu gibi kriterlere göre yapılır. Ayrıca bireyin fiziksel sağlık durumu, psikolojik durumu ve sosyo-ekonomik durumu da göz önüne alınarak okul kayıtları gerçekleştirilmektedir.

ABC okul yönetim sisteminde misafir öğrenci kaydı almak çok kolay ve zahmetsizdir. Web sitesi üzerinden veya ABC Mobil Uygulama üzerinden kayıt takip modülünü kullanarak misafir öğrenci kayıtlarını saniyeler içerisinde alabilirsiniz.
Misafir öğrenci kaydı, eğitim ve öğretim süreçlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin kolaylıkla katılım sağlayabilecekleri bir kayıt sistemidir. Misafir öğrencilerin kayıt için en az bir yıllık süre ile Ziraat Bankası, Akbank, Halkbank ve Vakıfbank’a yaptıracakları başvuruların onaylanması gerekmektedir. Ayrıca misafir öğrencilere üniversite tarafından belirli bir miktar ücret ödemesi de istenmektedir. Misafir öğrencilerin öncelikle kayıt başvurusunda bulunması gerekmektedir. Öğrencinin kimlik bilgileri, öğrenci adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi, baba adı, mezun olduğu okul, iletişim ve bilgi teknolojisi bilgilerinin yer alacağı başvurular el ile veya online olarak üniversiteye iletilmesi gerekmektedir. Ardından başvuru kabul edildikten sonra, öğrenci kaydının tamamlanması için üniversite tarafından öğrenciye belirli formlar verilerek, üniversiteyi ziyaret etmeleri ve bu formları doldurmaları nerilmektedir. Son olarak, öğrencinin girdiği bölüme kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır.

Kısa dönem ikamet izni, ülkemize vize alarak veya vize muafiyeti kapsamında gelen yabancı uyruklu kişilere belli bir süreliğine Türkiye'de kalma hakkı veren, yasal merciler tarafından onaylanmış bir ikamet izin türüdür. Kısa dönem ikamet izinlerin büyük çoğunluğunu turistik amaçlarla verilen oturma izinleri oluşturur.
Geçici ikametgah, belirli bir süre için geçici olarak başka bir ülkede ya da bölgede kalmayı gerektiren durumlarda ülkeye geçici olarak ikamet etmeyi belirten bir belgedir. Geçici ikametgah, sahibinin vizesini ya da kalış hakkını sürdürmek için gerekli olan bilgileri içerir. Ülkeler, bu tür belgeleri sahiplerine sunmak için ikametgahı belirlemek için kendi kurallarını uygularlar. Bu belge, geçici mültecilerin, sağlık sigortaları ve diğer haklarından yararlanmalarını sağlamak için çok önemlidir.

Bilinen ilk okul, M.Ö. 385 senesinde kurulmuştur. Kurulan bu okul, ünlü Yunan filozofu PLATON tarafından kurulmuştur. Bu okulun ismi AKADEMIA'dır.
Okulun bulunduğu ülke ve kültürüne göre okullar tarih boyunca çok farklı şekillerde icat edildi. Birçok milletler bu kurumsal öğrenme ortamlarını bisikletleri, para basacak bilgileri veya sosyal becerileri öğretmek için kullandılar. Ancak, genel olarak ortak olan konu, insanların gelecekteki yeni eğitim sistemleri geliştirebilmek için lokal kaynakları kullanarak kendi okullarını icat etmeleriydi.

LGS tercih sonucuna göre hangi liseye gittiğini öğrenmek isteyenler "https://www.meb.gov.tr" adresinden veya "e-Okul giriş ekranı/meb.gov.tr tercih sayfası" yardımıyla kazandıkları liseyi öğrenebilecekler..
E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise öğrencileri için tasarlanan bir e-öğrenme ve yönetim sistemidir. Sistem, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere kendi eğitim durumları hakkında bilgi sağlayarak eğitimlerini analiz etmelerine ve yönetmelerine olanak tanır.