Okulda Öğretmenlerin Uyması Gereken Kurallar


Sponsorlu Bağlantılar

- Öğretmenler okuldaki tüm öğrencilere adil ve eşit olmalıdır. - Öğretmenler torpilden uzak durmalıdır. - Öğretmenler,öğrencilere ve velilere örnek olmalıdır. - Öğretmenler dedikodudan uzak durmalıdır.
Bir öğretmen, öğrencilerin düşüncelerini gerçek yaşamdan koparmak ve sözleri yorumlamak yerine, öğrencilerin farklı görüşlerini tartışmalarını desteklemek için onlara iletişim becerileri kazandırmaya çalışmaz. Ayrıca bir öğretmen pozitif olmayan bir ortam yaratmamalı, öğrencileri küçük düşürmemeli, öğrencilerin zorlandıkları konular hakkında kötü yorumlarda bulunmamalı ve öğrencileri kınamamalıdır.

BütOn memur ve ögretmenler, görevlerini yerine getirirken, dil, ırk, cinsiyet, si- yasi dUşUnce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayrım yapamazlar (DMK. Madde: 7).
1. Okulda olmak zorunda olan öğrencilerin, ödevlerini ve sınavlara hazırlanmalarını sağlamak için kendi görevlerini yerine getirmeleri beklenir. 2. Öğrenciler, okul alanında herhangi bir şekilde alkol, uyuşturucu kullanamazlar. 3. Okulun ders ve aktivite programına uyulmalıdır. 4. Ders ve sınavlarda sahte belge veya başka bir tür yalan kullanılamaz. 5. Okulda görgü kurallarına uyulmalıdır. 6. Okulda şiddet kullanılmamalıdır. 7. Okulun her türlü olanaklarından tutarlı bir şekilde yararlanılmalıdır. 8. Okul alanında herhangi bir şekilde tehdit ya da taciz kesinlikle kabul edilemez. 9. Gelecekteki başarının sağlanması için okula sadakat beklenir. 10. Okul alanında iyi bir örnek vermek zorundadır.

Öğretmenin öğrenciye şiddet uygulaması Ceza Yasası'na (TCK) göre suç. Üstelik bu yalnızca fiziksel şiddet değil. Bağırmak, korkutmak, aşağılamak da şiddet kapsamında.
Hayır. Öğretmenlerin öğrencilere bağırmak veya küfür etmek gibi davranışlar yerine onları başka yöntemlerle motive etmeleri gerekir. Müfredata uygun olarak, öğrencilere disiplinli bir tutumla yaklaşmak en doğrusu olur.

Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Hayır, öğretmen üstü aranamaz. Bu sorumlu öğretmenin kendi öğretmenliği görevlerine kendi çerçevesinde odaklanmasını sağlamak için önemlidir. Ancak, öğretmenlerin öğretme ekibi üyeliği yaptığı veya özel projeler fiannsiyal düzeyde desteklenen öğretmen seçtiği durumlar hariç, öğretmen üstü aranamaz.

Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin HaklarıMilli Eğitim Temel Kanunu'nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.
1. Öğretmenler, alınan kararları tam olarak uygulamak ve yerine getirmek zorundadır. 2. Öğretmenler yeterli eğitim, destek ve rehberlik almaları için okulu meşgul etme hakkına sahiptir. 3. Öğretmenler, öğrencilere saygı duymak ve onların fikirlerini dinlemek zorundadır. 4. Öğretmenler, legal yollara başvurarak okulda değişim yapma haklarına sahiptir. 5. Öğretmenler, kendi çalışma koşullarını geliştirmek için okuldaki diğer çalışanlara saygı gösterme hakkına sahiptir. 6. Öğretmenler, mevcut öğrenciler için en yüksek sanat ve beceri düzeyini sürdürmek ve geliştirmek zorundadır. 7. Öğretmenler, okulda kişisel ve profesyonel gelişimleriyle ilgili konular hakkında okuldaki diğer çalışanlardan yardım ve destek alma hakkına sahiptir. 8. Öğretmenler, mesleki olarak var olan hakları korumak ve geliştirmek için çeşitli eğitim faaliyetlerine katılma hakkına sahiptir.

Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
Okulda yasak olan şeyler genellikle her okulda aynı olup şunlardır: - Alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı - Okulda yemek yemek - Ders esnasında uykuya dalmak - Başarısız notlar almak - Diğer öğrencilere küfür etmek veya hakaret etmek - Okulun saatleri dışında okul ortamında bulunmak - Müzik çalma - Uygunsuz giyim veya kişisel bakım - Okulda cep telefonu kullanmak - Okulda çevrimiçi oyun oynamak

Okulda deodorant yasak mı? Oje, rimel, göz kalemi, ruj, allık, fondöten, far vb. gibi makyaj malzemelerinin kullanılması ve okula getirilmesi kesinlikle yasaktır. Parfüm ve deodorant gibi kozmetik ürünlerin okula getirilmesi yasaktır.
Hayır, parfüm getirmek yasak değil. Ancak, okulda çok fazla parfüm kullanmak veya dikkat çekici bir şekilde kokmak, okul kurallarına göre yasaklanmış olabilir. Her okulun kendi kuralları olabilir ve bunları okulun sitesinden kontrol etmeniz önerilir.