Okul Öncesi Nöbet Yönetmeliği 2022


Sponsorlu Bağlantılar

(2) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri okul öncesi eğitim öğrencilerinin bulunduğu alanlarda, kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar.
Hayır, öğretmenler ve diğer okul çalışanları nöbet tutarken, okul öncesi eğitim programlarında nöbet tutulumaz. Okul öncesi personelinin görevi, çocukları kendi sağlıkları, güvenlikleri ve öğrenme zevkleri için gözetmek ve desteklemektir.

Madde hükümlerine göre özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli özel eğitim öğretmenleri nöbet tutmakla yükümlüdür.
Hayır, anasınıfı öğretmenine nöbet yazılmaz. Anasınıfı öğretmenlerinin nöbet tutmaları gerekli değildir. Ancak, öğrencilerin eğitim için sorumlu olduklarını ve çocuklara göstermiş oldukları özveri ve ilgiden dolayı destek olmalarını sağlamak için, okul yönetimi tarafından atanmış görevler varsa, bu görevlendirmeler öğretmenlere nöbet yazılır.

(2) Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar.
Hayır, okul öncesi öğretmenlere nöbet ücreti verilmez. Ancak okul öncesi öğretmenlerinin haklarını korumak için çeşitli ödemeler yapılabilmektedir. Bunlar arasında sıkı çalışma ödülleri, taşıma ücretleri, sosyal faydalar ve sağlık primleri gibi ödemeler vardır.

(8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir.
Okul nöbeti genellikle 15 dakika önce başlar.

(11) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.
Kimlere nöbet verilmez sorusuna cevap olarak; çocuklara, yaşlılara, hastalara ve engellilere nöbet verilmez.

a) öğretmenlere, dersinin olmadığı veya en az bulunduğu gün veya günlerde nöbet görevi verilir. b) Birden fazla okul veya kurumda ders görevi bulunan öğretmenlere aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa, en çok ders okuttuğu okulda nöbet görevi verilir. verilmez.
1. Toplantı Günleri 2. İzinli Öğrencilerin Devam Ettiği Günler 3. Resmi Tatil Günleri 4. Kurban Bayramı Ve Diğer Yılbaşı Tatilleri 5. Milli ve Manevi Değerlerimizi Yansıtan Etkinlikler 6. Okul Dışı Seyahatler

Yönetmeliğin 44/11. maddesinde yapılan değişiklik şöyle: "Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez.
Öğretmenlik görevinde olmayan kişilere nöbet verilmez. Özel öğretmenler, esnaf, vb. dahil olmak üzere, öğrenci veya çocuklar üzerinde eğitim etkinliği uygulamayan kişilere nöbet verilmez.

c) Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmenlerin çalışma saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar ile Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olarak; tam gün eğitimde bir günde en çok 9, haftada 42 çalışma saati süresini, ikili ve yarım gün eğitimde ise bir ...
Bir ana sınıfı öğretmeni, yasal çalışma saatleri gereğince eğitim hayatında günde 8 saat çalışabilir. Ancak, çok sayıda ek etkinlikler de çalışmalarını etkileyebilir ve günlük çalışma süresini arttırabilir. Bu etkinlikler arasında; planlama görevleri, sınıf ödevleri, düzenlenen etkinlikler ve projeler ve diğer okul projeleri gibi farklı faaliyetler bulunur.