Okul Öncesi Kitap Listesi


Sponsorlu Bağlantılar

Okul öncesi çocukları için yazılan kitapların çoğu ise; öykü masal, anı, şiir, bilme- ce ve tekerleme türünden kitaplardır.
1.Alıştırma Kitabı 2.Şarkı Kitabı 3.Etkileşimli Kitap 4.Hayvan Kitabı 5.Sayı Kitabı 6.Harf Kitabı 7.Renkler Kitabı 8.Şekil Kitabı 9.Abc Kitabı 10.Hikaye Kitabı

Okulöncesi için hazırlanan kitaplar 5 sayfayı geçmemelidir. Çocuk kitaplarındaki resimleri kolayca görebilmeli resimler canlı olmalıdır.
Sayfa sayısı her kitaba göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 8-40 arasında sayfa sayısına sahip okul öncesi kitaplar mevcuttur.

Aynı zamanda müzikli ve sesli kitaplarda bu dönemde tercih edilmelidir. Çocuklar 0-3 yaşta oral dönemde oldukları için bu dönemde her şeyi ağızlarına götürebilirler. Bu yüzden kitap seçerken sert ve sivri uçları olmayan, yumuşak dokulu, keçeden ya da kumaştan oluşan kitaplar tercih edilmelidir.
3 yaş kitapları, çocuğun dikkatini çekerek okuma becerilerinin gelişmesine ve merakını teşvik etmek için tasarlanmış olmalıdır. 3 yaş kitapları, kısa satırlardan ve basit cümlelerden oluşmuş olmalıdır. Kitabın her sayfası arka arkaya geçen bir hikaye olmasa da, hayal gücünü teşvik eden vurgulu resimler ile serbest bırakılmalıdır. Yaşlarına göre spesifik temalara sahip, özellikle farklı olayları öğrenmeleri için eğlenceli hikayeler sunan kitaplar önerilmektedir. Bu hikayeler sadece dil gelişiminin sağlanmasıyla kalmamalı, ayrıca sayıları, renkleri ve belirli sayıdaki nesneleri öğretmek üzere tasarlanmış olmalıdır.

ABC Kitapları: Çocukların alfabeyi tanımaları için yazılır. Harfler, hayvan veya en çok kullandığı nesnelerle eşleştirilmek suretiyle verilir. Zemin düzdür, fon sadedir, detay yoktur. Çünkü dikkat dağıtılmamalıdır.
Okul Öncesi Abc Kitapları, küçük çocuklar için yaratılan alfabe öğrenme kitabıdır. Bu kitaplar çoğunlukla küçük resimli sayfalara veya çizimlere dayanmaktadır ve genellikle alfabenin sesleri ve harflerini öğretmek için kullanılır. Bu kitaplarda renkli şeyleri incelemeye teşvik eden bulmacalar, eşleme aktiviteleri ve daha önce hiç görmediği şeyleri keşfetmeyi telkin eden sayfalar da olabilir. Aynı zamanda, bu kitaplar hapları kolay bir şekilde yararlanabilmeleri için öğrenmeyi kolaylaştırmak için ritimler ve onomatopoetik sesler içerir.

Kitap merkezlerinde bulunması gereken materyallerden bazılar; sandalye-koltuk, masa, minder, resimli kitaplar, dergiler, atlaslar, yazılı materyaller, gazete, afişler, hikaye, masal, boyama kitabı, şiir kitabı, bilmece kitabı vb.. araç gereç ve materyaller bulundurulmalıdır.
1. Okul Öncesi Okuma Kitabı 2. Okul Öncesi Sayılar ve Renkler Kitabı 3. Uyku Zamanı Hikayeleri 4. Şarkılar ve Şarkı Sözleri Kitabı 5. Klasik Türkçe Masallar Kitabı 6. Okul Öncesi Aile Çalışma Kitabı 7. Yemek Yapma Kitabı 8. Günlük Yaşam Becerileri Kitabı 9. İşaret Dili Kitabı 10. Oyunlar Kitabı

Ayrıca çocuklar için oturaklar, banklar, yazı tahtası ve panolar, jimnastik için uygun tırmanma üniteleri, oyun alanları, çitler, dolap ve duvar süslemek için figürler ve çeşitli oyuncaklar da minik öğrencilerin öğrenirken eğlenmelerini anaokulu için gerekli malzemeler olarak sayılabilir.
1. Öğrencilerin gelişimini takip etmek için güvenli bir ortam. 2. Farklı konularda etkinlikler yapılmasını sağlayan öğretim materyalleri. 3. Gelişimsel etkinlikler, küçük gruplar için oyunlar ve deneyimleri. 4. Fiziksel hareket etmeyi teşvik eden aktiviteler. 5. Hoşgeldin gün kutlamaları. 6. Uygun ebeveyn katılımını teşvik eden planlama toplantıları. 7. Resim ve müzik gibi çeşitli sanatsal etkinlikler. 8. Düşünme becerilerini geliştirmek için problem çözme faaliyetleri. 9. Sosyal becerileri geliştirmek için davranışsal atıflar. 10. Toplumsal yaşama alışma deneyimleri.

Yarı Başlık Sayfası kitabınızın ilk sayfasıdır ve kitabınızın adını ve yazarının adını, küçük puntoyla içerir.
Kitapların ilk sayfasında ne yazdığı bir kitap hangisine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bir romanın ilk sayfası bir karakterin gerçek ya da hayali hayatını resmeden bir bölüm içerebilir; farklı bir konuda bir kitabın ilk sayfasında, yazarın odaklanmak istediği konuları ortaya koyan bir özet veya giriş yer alabilir; ya da bir çalışmanın ilk sayfasında akademik bir türde bir tanımlayıcı cümle geçerse de olabilir.

Kitap türleri arasında, anı kitapları, romanlar, hikayeler, gezi kitapları, şiir kitapları, biyografi kitapları, dini kitaplar ve bilgi kitapları gibi içerikler yer alır.
1. Roman 2. Tarih 3. Şiir 4. Deneme 5. Fantezi 6. Yaşam Öyküsü 7. Gizem 8. Macera 9. Komik 10. Bilim Kurgu