Okul Logo Tescil


Sponsorlu Bağlantılar

Logo Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır? Logo tescili, firma tescili, bireysel veya kurumsal marka tescili gibi isimlerle bahsedilen marka tescili, ilgili marka tescili sınıflarının seçilmesinden sonra Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan marka tescil başvurusu ile yapılmaktadır.
1. Bir marka sahibinin logo tescili yapabilmesi için öncelikle, ilgili hükumet mercilerinin resmi internet sitelerinden başvurularının alınması gerekmektedir. 2. Logo tescili başvurusu yaptıktan sonra, ilgili hükumet birimleri tarafından eşsiz ve zorunlu marka kriterlerine uygunluğun kontrol edilmesi gerekmektedir. 3. Ayrıca, sunulan logosunun herhangi bir başka markaya benzediğine ya da telif hakkına sahip bir eserden alındığının kontrolü de edilmelidir. 4. Tescili başvurusu geri çevrilmeden önce, editör işlemleri de yürütülmeli ve onaylanmalıdır. 5. Marka sahibi, markasının tescilden geçtiğini doğrulamak için alınacak isim hakkı belgesini imzalayarak tescil işlemini tamamlamış olacaktır.

Logo Tescili nasıl alınır sorusunun cevabı için makalemizi okuyabilirsiniz. Logo patentlenemez ancak logo tescil ile korunabilir. Markanızın logosunu tescilleyerek koruma altına alabilirsiniz.
Hayır, okul logosu patent alınamaz. Patent almak için bir tasarımın, ürünün ya da sürecin fikri mülkiyet haklarını korumak için kullanılan yaratıcı, yenilikçi ve teknolojik özellikleri olması gerekir. Okul logosundaki fikir, ancak marka tescili ile korunabilir.

Marka tescili yapmak için 2 seçeneğiniz bulunmaktır; Kendiniz TPE (Türk Patent Enstitüsü) sitesine giderek online başvuru yapabilirsiniz veya TPE'nin Marka Vekillerinden (Yetkili Patent Ofisleri) aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.
İşletme/organizasyonlar için kullanılan logosu ve ismi tescil etmek çok basittir. Bunun için öncelikle her iki unsur için ayrı bir tescile tabi olarak Patent ve Marka Kurumuna (TPK) başvuruda bulunmalısınız. Bunun için size yardımcı olacak bir avukat veya patent danışmanından destek alabilirsiniz. Avukatlar, tescilleri için gerekli dokümanları hazırlayacak ve süreci koordine edecektir. Tescil için, başvuruda bulunulan bir logonun veya ismin, geçerli markalardan farklı olduğundan emin olmak için arama raporları alınması gerekebilir. Raporlar bu tür tescil taleplerinin gerçekleşebilmesi için TPK tarafından görüşülen bir prosedür olarak değerlendirilir. Böylece hak, geliştirme ve bunlara bağlı olarak bu tür markaların, isimlerin ve logosunun yasal olarak korunması sağlanmış olur.

Markaların tescili zorunlu olmamakla birlikte, tescil marka üzerindeki hakları ispatlayan ve marka ihlalini engelleyen en önemli araçtır. Tescilli marka sahibine daha geniş bir koruma sağladığından faaliyette bulunan bütün ülkelerde marka tescili önemle tavsiye edilmektedir.
Tescil zorunlu değildir. Ancak, ticari logo'nuzu online ve/veya matbaa ürünlerinde kullanırken korumaya almak iyi bir fikirdir.

TÜRKPATENT'in, "2023 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 26,78 lira, marka tescil ücreti 707,71 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 9,83 lira oldu.
Marka tescil ücreti herkes için farklı olacaktır. Bir markanın tescili için ücret durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Örneğin, belirli bir dil veya ülke içinde koruma sağlamak, uygulanan sınırlamalar, işlenen doküman miktarı veya vergi yükümlülüğünün varlığı gibi özellikler gibi. Ancak, ortalama olarak marka tescil ücreti Türkiye'de 1.000 TL ile 3.500 TL arasında değişebilir.

Patent belgesi bir bakıma buluşçunun emeğine, parasına ve harcadığı zamana verilen ödüldür. Patent tescili taklitçilerin buluşa sahip çıkmasını engeller ve patent sahibinin buluş üzerindeki hukuki haklarını korur. 1)Buluşların patentle korunması sadece patent sahibine fayda sağlayan bir olgu değildir.
Patent bizi fikirlerimizi ve ürünlerimizi diğerlerinden korumaya yarayan bir yasal önlem olarak korur. Patent, özel bir fikir veya ürünün tescilli haklarını bir süre boyunca korumak için verilen yasal hak olarak tanımlanmaktadır. Patent başvurusu yapan kişi veya şirkete, belirli bir ürünü rakiplerinden ayıran özel bir fikir, ürün veya süreç hakkını tanımak için verilen bir sertifikadır. Bu, patent sahibine, ürününün aynen kopyalanmasını veya çok benzer ürünlerin üretilmesini önlemek için hakları olduğu anlamına gelir. Patent, ürünün veya fikrin değeri potansiyel alıcılara karşı korunurken, patent Sahibi aynı zamanda ürününün veya fikrinin değerini artırmakla yükümlüdür.