Öğretmen İl İçi Tayin İçin Kaç Yıl Çalışmak Gerekir


Sponsorlu Bağlantılar

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Hayır. Bir çalışanın il içi tayin istemesi için, 3 yıllık bir süre sözde geçerli değildir. Ancak, çalışanın önceki meslek deneyiminden ve en az bir pozisyonda 3 yıl kalmasından sonra, il içi tayin isteğine daha fazla olasılık verilebilir.

MEB İl Dışı atamalarda 3 yıl şartı aranmayacak 23 ile atama yapılabilinecek. Bakanlık bu sene kılavuzda değişikliğe giderek bu yıl ve bundan sonraki yıl için iller arası yer değiştirmede belirlediği illere il dışı tayin isteyecek öğretmenlerden bulundukları ilde 3 yıl çalışma kriterini kaldırdı.
Hayır, 2020 yılı itibariyle öğretmenlerin 3 yıllık şart uygulaması hala geçerli. 3 yıllık şart, öğretmenlerin mesleki alanlarına bağlı olarak 3 yıl boyunca çeşitli kurs veya eğitimleri tamamlamaları gereken bir şarttır. Öğretmenler bu şartı göz ardı edemezler.

1-İller arası yer değiştirmeler öğretmen atama yönetmeliğinde üç yıl iken personelin atamalarında beş yıl olarak tanımlanmıştır. Bu işlemde kurum içi ayrımcılığa yol açmaktadır. Çözüm; Kurum içi personel ayrımcılığına yol açmamak için iller arası isteğe bağlı atamalarda çalışma süresi üç yıl olarak değiştirilmelidir.
Teknoloji geliştiği ölçüde, içi yer değiştirme kaç yılda bir yapılır sorusu da değişkenlik gösterir. Daha eski modellerde bu işlem 10 yılda bir yapılmaktayken, günümüz teknolojisi sayesinde bu süre daha kısa hale geldi ve şu anda içi yer değiştirmeler farklı üreticilerin tavsiyesi doğrultusunda 5 yılda bir - bazen 6 yılda bir - yapılabilmektedir.

İl içi atamaya başvurup ataması yapılmayan öğretmen il dışı atamaya başvurabilir mi? CEVAP 2: İsteğe bağlı il içi atama isteğinde bulunmasına rağmen ataması yapılmayan bir öğretmen görev yeri değişmediği için il dışı atamalarına başvuru yapmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Evet, dış yapmak bir öğretmenin hakkıdır. Fakat her durum farklıdır ve öğretmenin ilçe okul müdürlüğünden veya farklı bir kurumdan izin alması gerekebilir. Öğretmenin iş değişikliğinin başarıya ulaşması için, izinsiz dışına çıkmaması tavsiye edilir.

Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
Bu sürenin sizin işe alım sürecinize, mesleki alanınıza ve çalışma şartlarınıza bağlı olduğunu unutmayın. Genellikle, ilk atandığınız yerde beş yıla kadar kalmanız beklenir. Ancak bunun bazı durumlarda daha uzun bir süre olabilmesi de mümkündür.

Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" hükmüne yer verilmiştir. Bu hükme göre asaleti tasdik olmayan memurların başka kurumlara nakli mümkün değildir.
Hayır, bir yıllık memur tayin isteme hakkı sadece özel sektörde çalışanlara verilen bir haktır. Bu durumda, kamuya bağlı devlet memurlarının tayin talepleri devlet tarafından belirlenen ve onaylanan bir prosedür çerçevesinde incelenir. Diğer taraftan, tayinler özel sektörün ihtiyaçlarına göre ayarlanabilir.

Daha önce, Mayıs, Eylül ve Aralık şeklinde olan atama dönemleri, Mayıs ve Kasım olmak üzere iki döneme indirilmiştir. İl içi yer değişikliğinde öncelikle hizmet puanı esas alınacak. Sonra sırasıyla tercih sırası ve hizmet süresi fazla olan atanacak.
İçi atama yılda bir kez yapılır.

Geçtiğimiz yıllarda öğretmenlik için 40 yaş sınırı vardı ve bu kaldırıldı. Şuan öğretmenlik yapmak isteyen kişiler için yaş sınırı yoktur. 40 yaşında olan mezunlarda istekleri ve atamalar üzerine öğretmenlik görevlerine başlayabilirler.
Meslek lisesinde ve üniversitede öğretmen olarak çalışmaya başlamak için en az lise mezunu olmak gerekir. Ancak, bazı okullarda ilkokula kadar öğretmen olabilecek yetenekli kişiler aranabilir. Ortaöğretimdeki meslek lisesi programlarına katılmak için lise diplomasına sahip olmak gerekir. Üniversite düzeyinde öğretmenliği, genellikle bir lisans programına kaydolmadan önce programın istediği özel eğitim almak için bir sertifika programından mezun olmak gerekir. Bu, programın verdiği özel eğitimin ne denli önemli olduğunu vurgular.