Nöbetçi Öğretmen Derse Geç Girebilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Nöbet tutmayan nöbetin ne kadar yorucu olduğunu bilemez. Nöbetçi öğretmenin 5 dakika dinlenmesinde hiç bir sakınca görmüyorum.Ayrıca nöbetçi öğretmenin derse 5 dakika geç girmesi demek ders saatinden 5 dakika alması demek değildir.
Hayır, öğretmenler derslere geç girmekle ilgili bir kurala aykırı davranış sergileyemezler. Girişte geç kalmak, öğrencilerin değerini küçümseyen bir davranış olabilir ve bunun sonuçları ciddi olabilir.

Ha hep dersin varsa da diyor ki nöbetçi öğretmen beş dakika geç girebilir.
Genellikle derse 5 dk geç girmek öğrencilere izin verilmez. Ancak özel durumlar olabilir ve okulun kurallarına bağlı olarak öğrenciye izin verilebilir. Örneğin, öğrencinin kalıcı olarak orada yaşamıyor olması durumunda okul müdürünün izin verebileceği için derste 5 dk geç girebilir.

Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
Her durumda, öğretmenin derse geç girmesi kişisel ya da profesyonel olarak uygun olmaz. Öğretmen bir derse geç girerse, öğrencilerin dikkati dağılabilir ve konuya odaklanmaları zorlaşabilir. Ayrıca, öğretmen geç girerse, çoğu zaman tüm planlı dersi tamamlamak mümkün olmayabilir. Öğretmenin derse geç girmesi, diğer öğretmenler ve yöneticiler tarafından da anlaşılmaz bir şekilde karşılandığı için, karşılıklı güvenin ortadan kalkmasına ve dersin verimliliğini etkilemesine neden olabilir.

Evet nöbetçi öğretmen sınıfları hazır ettikten sonra derse beş dakika geç girebilir. Ama dikkatinizi çekerim ki derse giren öğretmenler beş dakika geç kalırken birde nöbetçi öğretmen artı beş eklerse 10 dk olur.... Evet nöbetçi öğretmen sınıfları hazır ettikten sonra derse beş dakika geç girebilir.
Öğretmenin derse geç girebilmesi, okulun uyguladığı parasal ve disiplinsel kurallarına bağlıdır. Normalde, öğretmenler mümkün olan en kısa sürede derse girmelidir. Ancak çoğu okulda, öğretmenlere 20 dakika geç girebilme izni verilmektedir. Bazı okullarda, belirli durumlarda bu izin daha uzun süreli olabilmektedir. Bu nedenle, öğretmenin derse kaç dakika geç girebileceği, okul tarafından belirlenen kurallara göre değişmektedir.

(8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir.
Nöbetçi öğretmenler genellikle haftanın her gününün ertesi gününde dinlenir.

Bu duruma göre okullarda boş geçen derslere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları gireceklerdir.
Her okulda bu duruma göre değişen cevaplar olabilir. Genel olarak, boş bir dersi doldurmak için okulda yeterli sayıda personel olduğundan, öğretmen veya okul yönetimi tarafından belirli bir öğretmen atanır. Bu öğretmen, boş olan dersin konusuna ve okulun taleplerine göre atanır.

Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Nöbetçi öğretmen okulda yemek yiyebilir fakat bu konuda her okulun iç tüzüğüne bağlıdır. Yapılacak bir uygulama varsa, nöbetçi öğretmenin yemek yemesi gerekebilir. Ayrıca, okulun kantini veya diğer yemekhaneleriyle ilgili her türlü güvenlik prosedürlerine ve kurallarına da uyulması gerekmektedir.

(8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir.
Nöbetçi öğretmen erken gelmesi durumunda, okulun kurallarına bağlı olarak erken gelir. Bazı okullarda, nöbetçi öğretmene birkaç dakikalık erken gelmeye izin verilirken, bazı okullarda nöbetçi öğretmenin en az 15 dakika erken gelmesi beklenir.