Müdür Yardımcılığı Ek-1 2022


Sponsorlu Bağlantılar

b) Eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalar için, yazılı sınav puanının %50'si, sözlü sınav puanının %30'u ve Ek-1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın %20'si esas alınarak atama puanı belirlenir.
100-(Ek-1)=100-99=1

EK PUAN & ÖNCELİK DURUMU1-Okul Öncesi alan öğretmenlerinden anaokullarına müdür olarak görevlendirilme isteğinde bulunanlara, Yürürlükteki Yönetmeliğin 18/2 maddesi uyarınca söz konusu eğitim kurumları ile sınırlı olmak üzere, adayların puanlarına 5 (beş) puan daha ilave edilir.
Müdür yardımcılığında ek puan sistemi yoktur. Fakat bazı durumlarda müdür yardımcılığının kazanılması için belirli koşullar sağlanması ve gerekli şartlar yerine getirilmesi gerekebilir. Örneğin, müdür yardımcılığına yapılan başvuruda göstereceğiniz başarılar veya mesleki tecrübeleriniz, asgari düzeyde olması durumunda jüri tarafından değerlendirmeye alınabilir ve belirli bir puan verilerek sizin müdür yardımcılığına kabul edilmeniz sağlanabilir.

EK-1. Aylık geliri (serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını) gösterir belge.
Meb Ek-1 belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Öğretim Kurumlarına verilen lisans belgesidir. Lisansa sahip özel öğretim kurumlarının öğrencilerine tanınan haklar, sorumluluklar, mevzuat ve denetim standartlarının yerine getirilmesini sağlar. Meb Ek-1 belgesi alan özel öğretim kurumları, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim faaliyetlerinin yürütülmesini sağlar.

Eğitim kurumu bünyesinde öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini artırıcı çalışmaların yapılma durumu.
Ek-1 Değerlendirme, çalışanların veya grupların belirli bir süre zarfında elde ettikleri performansa dayalı olarak yapılan değerlendirmedir. Ek-1 Değerlendirmeleri, görevlerin iyi gerçekleştirebilmesi için gerekli değerleri, becerileri ve kabiliyetleri analiz etmek için kullanılır. Bununla birlikte, çalışanların motivasyonlarını arttırmak ve gelişimlerini devam ettirmek amacıyla da kullanılabilir. Değerlendirme ayrıca, potansiyelin ne kadarının kullanıldığı ve daha iyi mükemmel düzeylere nasıl ulaşılabileceğini de belirlemek için kullanılır.

Ancak Kararın 6' ncı maddesinde belirtilen aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate kadar fiilen koordinatörlük görevini yapmaları kaydıyla ek ders görevi verilebilir.
Kadrolu müdür yardımcısı konumuna sahip olanlar, işlerinin yoğunluğuna göre her ay aralık olmak üzere 3-4 saat ek ders alabilirler.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesine aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir. "(5) Dört yıllık görev süresini dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görev süreleri, eğitim kurumu müdürünün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile dört yıl süreyle uzatılabilir."
Bir müdür yardımcısı genellikle 1-5 yıl arasında bir müddet görev yapar. Buna bağlı olarak, konumun niteliği ve çalışanın performansına göre süre de değişebilir.

7.2. YERLEŞTİRMEDE KULLANILACAK OLAN EK PUAN NEDİR, NASIL KULLANILIR? Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.
Puanlı yerleştirme, başvuranların akademik veya diğer özgeçmişlerine dayalı olarak eşit bir şekilde puanlandırılarak sıralanmasını ve bu puanlama sonucunda konumlandırılmasını ifade eder. Puanlı yerleştirme, genellikle üniversite giriş sınavları gibi resmi seçme işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılır. Puanlı yerleştirme aracı, katılımcılar arasında adaletli bir rekabet yaratmaya yardımcı olur.

Yukarıda belirtildiği gibi meslek liseli adayın OBP'si 0,06 ile çarpılarak bu ek puan miktarı bulunacaktır. Adayın Ek puanlı YGS Puanının hesaplanması: 350*0,06=21 puan. Adayın Y-YGS-1 puanına bu ek puan ilave edilecektir.
Puanın ne kadar olacağı, her öğrencinin başarısına göre değişir. Genellikle, düz çizgili bir puana göre öğrenciler için belirli derecenin altındaki puanlar üniversiteler tarafından saptanır. Bu durum, üniversite başvuru sürecinde veya bir burs programına katılmaya hak kazanmak için geçerli olabilir.