Logo Tescil Sorgulama


Sponsorlu Bağlantılar

Logo Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır? Logo tescili, firma tescili, bireysel veya kurumsal marka tescili gibi isimlerle bahsedilen marka tescili, ilgili marka tescili sınıflarının seçilmesinden sonra Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan marka tescil başvurusu ile yapılmaktadır.
1. Öncelikle, markalama sözleşmesi ile iletişim kurun. 2.Tescili isteyen kişi ya da şirket için hak sahibi belirtin. 3. Tescilleyebileceginiz markanın özelliklerini, görünümünü ve yaygınlık düzeyini tanımlayın. 4. Marka tescil başvurusu oluşturun ve gereken malzemeler ile birlikte resmi otoriteye gönderin. 5. Uygulamaya ilişkin gerekli diğer belgeleri (varsa) ekleyin. 6. Otorite tarafından bir güvence hakkında talebinizi onayladıktan sonra, tescil işlemi hukuki geçerliliğe sahip olacaktır.

İlgilendiğiniz markayı sorgulamak için https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search adresinde yer alan formu kullanabilirsiniz. Bu formu kullanarak; marka adı, başvuru sahibi, başvuru tarihi gibi bir çok kriter ile arama yapabilirsiniz.
Bir ismin tescilli olup olmadığını öğrenmek için Tescilli Markalar Veritabanından (TMView) veya Türkiye Patent ve Marka Kurumu’nun Kurumsal Kimlik Doğrulama hizmetinden faydalanabilirsiniz. TMView, hükümetlerin, patent bakanlığı ve marka makamları tarafından kaydedilmiş tescilli markaların listesi sunan bir bilgi kaynağıdır. Kurumsal Kimlik Doğrulama hizmeti ise, kurumsal kimlik bilgilerini doğrulamak için kullanılmaktadır. Her iki kaynak da, özel bir isim ya da markanın tescilli olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 14,75 lira, marka tescil ücreti 436,78 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 6,27 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 71,95 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek.
Logo tescil ücreti, markanız için logo tescil başvurusunda bulunulan ülkenin tescil süreçlerine göre değişmektedir. Genellikle Ticaret Borsası'nın kabul ettiği standartlar dikkate alınarak, ülkeden ülkeye değişmekle birlikte, Türkiye'de logo tescil ücreti yaklaşık olarak 1.500 TL'dir.

Logo tescili nasıl yapılır diye düşünenlere bu işlem için ilk olarak gerekli belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanan evraklar ile beraber Türk Patent Kurumu'na başvuru yapılmalıdır.
Logo tescili, Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılır. Türkiye’de logo tescili için Patent ve Marka Kurumuna başvurulup, ticari logosu tescillenecek olan kişi ya da kuruluş hakkında bilgilerin gönderilmesi istenmektedir.

Logo Tescili nasıl alınır sorusunun cevabı için makalemizi okuyabilirsiniz. Logo patentlenemez ancak logo tescil ile korunabilir. Markanızın logosunu tescilleyerek koruma altına alabilirsiniz.
Hayır. Smirnoff Logosu tescilli değildir ve patentlenemez.

Markaların tescili zorunlu olmamakla birlikte, tescil marka üzerindeki hakları ispatlayan ve marka ihlalini engelleyen en önemli araçtır. Tescilli marka sahibine daha geniş bir koruma sağladığından faaliyette bulunan bütün ülkelerde marka tescili önemle tavsiye edilmektedir.
Logo tescili zorunlu değildir. Logo tescilinin işletmeyi tanımlaması ve markalaşması açısından faydalı olacağı söylenir ve yararlı görülebilir. Fakat marka haklarını korumak ve telif haklarını çiğnememek için logo kaydettiğinizde, logo tescili çok önem arz etmeyebilir.

Marka tescilinde koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır. Bu sürenin bitimine altı ay kala yenileme süresi başlar. Süresinde yapılacak yenileme talebi ile sonraki on yıl içinde tescil hakkı devam edecektir. Yenileme işlemi yapıldıkça marka hakkı sonsuz devam edecektir.
İsim hakkı, her yıl yeniden uygulanır ve kökleri doğudaki tahtiyeciliğe dayanan bir adlandırma sistemidir. Bu nedenle, isim hakkı bir süre için geçerlidir ve normal olarak hiçbir duruma bağlı olarak genellikle kalıcıdır. Yine de aile sosyolojisi, temel ekonomik durumlar ve benzeri etkenler göz önüne alındığında, isim hakkı mülkiyete benzer biçimde ilgili aile üyeleri arasında aktarılabilir.

İşlem Ücreti : 542,10 TL. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı mal müdürlükleri ve muhasebe müdürlükleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İsim hakkı almak için ücretlendirme farklı olabilir. Bazı durumlarda, isim hakkı alımı kişiden kişiye veya sağlayıcıdan sağlayıca değişebilir. İsim hakkı alımının ücreti öncelikle alınmak istenen marka veya domaine, satın alınma amacına, hizmet sağlayan firmanın sözleşmelerine ve mevcut piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir.