İşyeri Whatsapp Grubundan Çıkmak


Sponsorlu Bağlantılar

Kurulan whatsapp grupları kendi içinde korunan ve 3. kişilere kapalı bir konumdadır. Dolayısı ile işçilerin iş akışını bozmadığı ve çalışmaların etkilemediği sürece bir grup kurmaları ve burada iletişim içinde olmaları yasak değildir. İşçilerin buradaki iletişimlerinin kişisel veri olarak korunması esastır.
Herhangi bir resmi karara bağlı olarak, işyerinde WhatsApp kullanmak zorunlu olmasa da, bazı şirketler, çalışanlar arasındaki kolay iletişim için kullanılan bir araç olarak WhatsApp'ı kullanma önermektedir. Bu durumda, her işyerinin kurallarına bağlı olarak, işyerinde WhatsApp kullanımı zorunlu ya da önerilen bir uygulama haline gelebilir.

Alternatif olarak, Sohbetler sekmesinde grubu sola kaydırın. Sonrasında Diğer > Grup Bilgisi seçeneğine dokunun. Yöneticilikten çıkarmak istediğiniz kişiye dokunun. Yöneticilikten Çıkar'a dokunun.
Whatsapp'ta, grubun yöneticiliğini bırakmanın en kolay yolu, gruptan çıkış yapmaktır. Gruptan çıkış yapmak için, grup sohbetinde sağ üst köşeye dokunarak "Grup Detayları" seçeneğine gidiniz. Buradan gruptaki kişileri görebilir ve gruptan çıkış yapabilirsiniz.

Yapılan açıklamaya göre, artık bir WhatsApp grubundan çıktığınızda diğer kullanıcılara bildirim gitmeyecek. Eskiden olduğu gibi, birisi dahil olduğunuz WhatsApp grubundan ayrıldığında '.... kişisi ayrıldı' şeklinde bir bildirim artık görünmeyecek.
Evet, Whatsapp grubundan çıktıktan sonra da bildirimlerin devam etmesini sağlayan bir özellik vardır. Bu özelliği kullanmak isterseniz, grubun yöneticisi ya da başkanı tarafından bu özelliğin etkinleştirilmesi gerekmektedir. Bildirimleri ayarlamak için, Grubayı açtıktan sonra, Gruba Bilgiler sekmesine tıklayabilirsiniz. Buradan Bildirimleri ve Bildirim Seçeneklerini açabilirsiniz.

WhatsApp'taki grup sohbetini açın, ardından grubun konusuna dokunun. Alternatif olarak, SOHBETLER sekmesinde gruba dokunup basılı tutun. Grubu sil > SİL'e dokunun.
WhatsApp gruplarını kapatmak için, grup sahibi veya yöneticileri öncelikle gruba davet edilmiş diğer üyelerden izin almalıdır. Ardından, WhatsApp arayüzünde bulunan "Grup Ayarları" sekmesine tıklayarak, sol taraftaki "Grup Bilgileri" sekmesine geçebilirsiniz. Buradan, "Grupu Kapat" seçeneğini seçerek grubu kapatabilirsiniz.

Her ne kadar kişinin kabul etmesi halinde tebligatın her yerde yapılabileceği yönünde Tebligat Kanunu'nda hüküm bulunsa da, whatsapp programından gönderilen tebligatın geçerli sayılması yönündeki ilk Yargıtay Kararı oldu.
Hayır, Whatsapp iletişim birimi ihtar yerine geçemez. Ancak, bir kullanıcıya aldığınız mesajlara yanıt vermek veya onu rahatsız etmek istemiyorsanız, WhatsApp aracılığıyla uyarı mesajları gönderebilirsiniz.

WhatsApp yeni güncellemesiyle gruplardaki yönetici tartışmalarını giderecek bir özelliği kullanıma sundu. Buna göre bir yönetici diğerini gruptan atmadan 'görevden' alabilecek.
Hayır, WhatsApp yöneticisi diğer yöneticiyi atamak veya kaldırmak gibi tüm kararları almak için yetkili değildir. Yönetici ancak bir Facebook grup yöneticisi tarafından paylaşılan veya daha önce belirlenen Kurallara uyuyorsa kaldırılabilir.

Gruptaki tek yöneticiyken gruptan ayrılırsanız rastgele seçilen bir grup katılımcısı grubun yeni yöneticisi olur. Yöneticiden sizi tekrar gruba davet etmesini ve tekrar grup yöneticisi yapmasını isteyebilirsiniz.
Bir grup yöneticisi gruptan çıktığında, kişinin grup üyeliği de otomatik olarak sona erecektir. Gruptaki diğer üyeler, eski yöneticideki görevlerini yeni bir yöneticiye devretmelidir. Veya grup kalan üyeleri arasında yeni bir yönetici seçebilir. Bu durumda, diğer üyelerin grup hakkındaki herhangi bir karar verme yetkisi olacaktır ve web sitesindeki kurallara uyacaklardır.