İl İçi Tayinde 3 Yıl Şartı Var Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Hayır, öğretmenlerin 3 yıllık şartı hala geçerlidir. 2020 yılında mevzuat değişiklikleri öğretmenler için 3 yılın altındaki çalışma sürelerinde diploma gerektirmeyi ortadan kaldırmış olsa da, 3 yıllık bir eğitim programını tamamlamayı gerektirdiği hala durumundadır.

MEB İl Dışı atamalarda 3 yıl şartı aranmayacak 23 ile atama yapılabilinecek. Bakanlık bu sene kılavuzda değişikliğe giderek bu yıl ve bundan sonraki yıl için iller arası yer değiştirmede belirlediği illere il dışı tayin isteyecek öğretmenlerden bulundukları ilde 3 yıl çalışma kriterini kaldırdı.
İçi atama yılda bir kez yapılır.

Daha önce, Mayıs, Eylül ve Aralık şeklinde olan atama dönemleri, Mayıs ve Kasım olmak üzere iki döneme indirilmiştir. İl içi yer değişikliğinde öncelikle hizmet puanı esas alınacak. Sonra sırasıyla tercih sırası ve hizmet süresi fazla olan atanacak.
Bu, kişinin kendisi tarafından belirlenen bir şey olduğu için bu sorunun yanıtı herkes için farklı olacaktır. Bazı insanlar ilk atandığı yerde sadece birkaç yıl kalmak isteyebilirken, bazıları çok daha uzun süre orada kalmaya devam edebilir.

Komisyondan geçen kanuni düzenleme ile 6 yıl olan sabit pozisyonda çalışma süresi, 4 yıla düşürülmüştür. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
Sözleşmeli öğretmenler 3 yıl sonra tayin isteyebilir. Ancak bunun için kontratın şartlarına ve sözleşmeyle yapılan anlaşmaya bağlı olarak, bir memurun sözleşmeden ayrılma usulleri, müdürlükçe izin verilmesi veya anlaşmalı olarak tayin istemesi gibi bazı koşullar aranabilir. Sözleşmede bu koşullar belirtildiğinde ve belirtilen koşullar tertip edildiğinde, öğretmen sözleşmeyi feshederek diğer bir okula tayin isteyebilir.

(4) Mazerete bağlı yer değiştirmeler hariç olmak üzere zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle görev yapanlar, il içindeki ya da diğer illerdeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir.
Bu soru tipik bir özel durumdur ve yasalara bağlı olarak değişebilir. Öğretmen olmak için yasal olarak belirlenmiş bir yaş sınırı yoktur. Herhangi bir ülkede öğretmen olabilmek için, orada yürürlükte bulunan öğretmenlik lisanslama ve eğitim mevzuatına tabi olmanız gerekir. Genellikle, öğretmenlerin "öğretim uzmanı" olarak tanımlanmasını veya öğretim yoluyla yetersiz öğrenciyi desteklemek için belirli bir önkoşullara sahip olmalarını gerektirir. Bu konularda yasal mevzuatlar arasında değişiklikler olabilir. Örneğin, ABD'deki çok sayıda eyalette, öğretmenlerin 18 yaşın altında olamayacağı belirtilmektedir. Bu durum, ülkeden ülkeye veya eyaletten eyalete değişebilir.

Geçtiğimiz yıllarda öğretmenlik için 40 yaş sınırı vardı ve bu kaldırıldı. Şuan öğretmenlik yapmak isteyen kişiler için yaş sınırı yoktur. 40 yaşında olan mezunlarda istekleri ve atamalar üzerine öğretmenlik görevlerine başlayabilirler.
Evet, öğretmen eş durumu tayin isteyebilir. Özel İçi Tayin Sistemi aracılığıyla, öğretmenler kendi memuriyet için uygun olan eş durumuna göre yer değiştirebilirler. Ancak, bu sürecin başarılı olabilmesi için; öğretmen, alacağı tayinin daha önce beyan ettiği eş durumu koşullarını karşılayacağını onaylamalıdır. Bununla birlikte, tayin istediği okulun kriterlerini ve koşullarını da karşılaması gerekmektedir.

Sağlık, eş ve öğrenim durumu özründen il içinde yer değiştirme isteğinde bulunacaklar da bulunduğu yerde çalışılması gereken süre şartı aranmayacaktır.
Yıllık atama sayısı bir ülkeden diğerine değişiklik gösterebilir. İki yılda, personelin pozisyona, birimlerin ihtiyaçlarına ve müfredatın yoğunluğuna bağlı olarak 50'den fazla atama olabilir.

KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
İçi tayinlerde tercih hakkı sayısı, işe alımın tipi ve kapsamına bağlı olarak değişmektedir. Genel olarak, en fazla beş tercihe hak kazanabilirsiniz. Ancak bu sayı daha fazla olabilir veya daha az olabilir. Yönetmeliklerin detaylarını inceleyerek, işe alımda alınabilecek tercihleri öğrenebilirsiniz.