İdareciler Destek Eğitim Odasında Görev Alabilir Mi


Sponsorlu Bağlantılar

Okul Yöneticileri Destek Eğitim Odasında Ders Görevi Alabilirler Mi? Okul yöneticileri destek eğitim odasında görev alabilirler. Okul yöneticileri aylık karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, hafta- da 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler.
Destek eğitim odasında görev alabilecek kişiler arasında öğretmenler, koçlar, danışmanlar, psikologlar, psikiyatristler, sosyal hizmet uzmanları veya akademisyenler bulunur.

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM'da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve kurumlardaki öğretmenler görevlendirilir.
Idarecilerin destek eğitim verebilecekleri süre her konuya göre değişmektedir. Genel olarak, bir destek eğitimi günün geri kalanında 8 ila 10 saat arasında zaman harcatabilir. Ancak, daha fazla kapsam ve karmaşıklığa sahip eğitimler için aynı gün içerisinde çok daha uzun bir süre ayırmak gerekebilir.

Okul yöneticileri maaş karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, haftada 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Okul yöneticilerinin Destek Eğitim Odalarında girdikleri derslerin ek ders ücreti, % 25 artırımlı ödenir.
Destek eğitim odalarını özel eğitimciler, okullar, akademiler ve hizmet sağlayıcılar açabilir. Ayrıca ücretsiz çevrimiçi destek eğitim odalarını herhangi bir kişi veya kuruluş açabilir.

a) Destek eğitim odaları, özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.
Destek eğitim odasında öncelik, oda için belirlenmiş olan destek eğitim öğretmenleri tarafından verilebilir. Öğretmen, odaya girecek öğrencilere göre önceliğin sağlanmasını tavsiye edebilir, ancak her zaman kesin bir öncelik biçilmez, çünkü her durumun farklı olacağını dikkate almalıdır.

eğitim odası açılan okullarda öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi 13 yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir.
Müdür yardımcıları destek eğitim verebilirler, ancak bu eğitimlerin verildiği konular genellikle personel yönetimi ve iş yönetimiyle ilgilidir. Müdür yardımcılarının öğrencilerin veya diğer çalışanların teknik becerilerini arttırmak için eğitim vermesine izin verilmez. Bu tür eğitimlerin yürütülmesi daha uzman kişilere bırakılmalıdır.

g) İlkokul ve ortaokullardaki destek eğitim odalarında özel yetenekli öğrencilere eğitim vermek üzere üst kademelerde görev yapan alan öğretmenleri de görevlendirilebilir. ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez."
Evet, idareciler destek eğitimler açabilir. Destek eğitimleri, katılımcıların özel sektörde başarılı olmaları için gerekli olan farkındalık, bilgi ve becerilere sahip olmalarına yardımcı olan kapsamlı bir eğitim sistemidir. Bu tür eğitimler, katılımcıların yeteneklerini geliştirmek ve özel sektöre katkıda bulunmak için yardımcı olur. Destek eğitimlerinin belirli alanlarda daha fazla odaklanmasını sağlayarak idareciler için gerekli olan stratejik çözümleri geliştirmeleri ve bunları çevrelerinde uygulamalarına olanak sağlaması da mümkündür.

İDARECİLERİN DESTEK EĞİTİM ODASI GÖREVİÖzel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği 25.madde ğ bendi; ğ) Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez. İdareciler destek eğitim odasında görev alamazlar.
Idareciler derse girmek zorunda değildir. Ancak, kurumlarında öğrenim almak isteyen idarecilerin, belli bir kısım dersleri almaları gerekebilir. Ayrıca, idarecilerin bazı seminer ve eğitimleri takip etmeleri ve katılmaları da gerekebilir.

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, müdürlük, müdür başyardımcılığı, eğitim şefliği, müdür yardımcılığı yapan öğretmenler haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bunlara, ihtisasları içinde veya muvafakat ettikleri takdirde ihtisasları dışında haftada oniki saate kadar ücretle ek ders ve ekzersiz verilebilir.
Her öğretim elemanının alabileceği toplam ders sayısı kurumun kendisi tarafından belirlenir. Genellikle belirtilen veya uygulanan kriter, eğitim elemanının ücretli çalışması şartına bağlı olarak en fazla iki ders almasıdır. Dolayısıyla, bir idareci ne kadar ek ders alabilir, bu kurumun belirlediği kriterler doğrultusunda değişmektedir.