Hizmet İçi Eğitim Onay İşlemleri


Sponsorlu Bağlantılar

Mebbis-Hizmet içi eğitim modulünden. Onay işlemleri-Toplu onay&red kısmına tıkladıktan sonra onay bekleyenler seçeneğini işretliyoruz altta oay bekleyen bir hizmetiçi eğitim varsa onu yukarıdan seçerek listeliyoruz ve öğretmenin hizmetiçi eğitimini onaylıyoruz.
Hizmetiçi eğitim okulunuz onay almak istediğinizde, ilgili kurum ya da kuruluşa başvurmalısınız. Onay almak için, öğrencilerinizin katılabileceği bir eğitim programı oluşturup, bu programı onaylama için müracaat etmelisiniz. Müracaatınızı takiben, belgelerinizi inceleyerek ve değerlendirerek, herhangi bir cüzi değişiklik isteyebilirler. Eğer onaylanırsa, hizmetiçi eğitim okulunuz belirli bir süre boyunca verdiğiniz eğitim programını uygulayabilir. Bu süre içinde, kuruluşun talepleri doğrultusunda yararlı değişiklikler yapmanızda fayda vardır.

Onaylama yapmak için gerekli kullanıcı adı ve şifresi girilerek Hizmetiçi Eğitim Modülü açılır. 2. Hizmetiçi Eğitim Modülüne girdiğinizde sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılar. Bu ekranda Onaylamanız gereken faaliyetler ve son onay tarihleri listelenmektedir.
Mebbiste Hizmet İçi Eğitim Onayının verilmesi, çalışanların belirli konularda eğitim ve bilgi sahibi olmalarının sağlanmasındaki önemli adımdır. Hizmet İçi Eğitim Onayı verilirken, farklı gelişim gereksinimlerine dayanarak tespit edilen özel eğitim girişimleri sunulmalıdır. Özellikle öğrenme amaçları, alınması gereken dersler, her birey tarafından uygulanması gereken eğitim yöntemleri, değerlendirme prosedürleri ve uygun sertifikalandırma yöntemleri net olarak tanımlanmalıdır. Kuruluşun önceliklerinden kaynaklanan farklı ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman düzenli olarak çoklu eğitim programları ve seansları planlanmalıdır.

Hizmet içi eğitim (1)Özel ve tüzel kişilere ait işyerlerinde belirli bir maaş ya da ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylerin görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan bir eğitimdir.
Hizmet içi eğitim, çalışanların yapmakta oldukları işin becerilerini ve yeteneklerini geliştirmek için okul gibi işyerinde verilen eğitim süreçleridir. Hizmet içi eğitim, çalışanların hizmet kalitesini, etkinliğini ve performansını artırmak için planlı bir şekilde uygulanan çalışma süreci olarak tanımlanabilir. Bu eğitimler, çalışanların işe alınma veya başka ilave beceriler kazanmaya girdikleri zaman verilir. Çalışanların iyi eğitim alması, işletme ve çalışanları açısından çok önemlidir. Eğitim, işe alınan kişinin potansiyelini geliştirerek, hissettiği işe atılma ve üretkenlik için arzu duyduğu iklimi yaratır. Hizmet içi eğitim sürecinin birçok aşaması vardır. Bunlar, ön eğitim, uygulama eğitimi, esnek öğrenim ve geribildirim ile olmak üzere 4 ana kategoriden oluşur.

(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine, mazeretsiz olarak katılmayanlar “Başarısız” sayılır, ayrıca haklarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.
Hizmet içi eğitimin almanız gerektiği durumlarda okul, iş veya sağlık gibi çeşitli alanlar için önemlidir. Eğitim almamanız halinde, aşağıdaki sonuçların olması mümkündür: • Yetersiz ve günceli bilgiye ulaşma. Yapabileceğiniz işleri kapsayacak yeterli bilgileri elde etmezsiniz. • Yeni teknolojileri takip etmek ve öngörülen gelişmelere ayak uydurmakta güçlük çekersiniz. • Gelişen uygulamalara yeterli williklilik sağlamazsınız. • Gelecekteki iş performansınız ve başarınız için yeterli kompetansa sahip olmazsınız. • Profesyonel gelişim, yeni beceriler ve güncel bilgiler edinmeyi sürdürmezsiniz. • Doğru çözümler üretebilme ve rekabet avantajı elde etme kabiliyetinizi kaybedersiniz.

(3) Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde; bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakikadır.
Hizmetiçi eğitim ders saati her bir eğitim merkezinde farklılık gösterebilmektedir. Buna bağlı olarak ders saati kaç dakika süreceğini belirlemek her merkezin değişen uygulamalarına bağlı olarak farklılık gösterebilecektir.

Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir. Bu sınava katılabilmeniz için ihtiyacınız olan eğitimi tamamlamanız gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı onayı almak için, ilgili kurumun sicil kayıtlarını Milli Eğitim Bakanlığına kaydetme, tasdikli proje sunma ve kurumun belirlenen yönetmelikleri uygulayarak yeterli ön rapor hazırlama süreçlerini izlemelisiniz. Kurum öncesinde pozisyonu rapor edebilmek için, belirtilen kurum için gereken kriterleri sağlayan bir kurum için Sivil Toplum İşletmeleri Genel Müdürlüğü (STKGM) tarafından verilen bir onay belgesi almanız gerekir. Kurum sonrası verilecek olan onay ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kurumun niteliğine uygun bir onay belgesidir.

==> (Ucret/Süre)*100 Sınav görevi çıkan öğretmenler MEBBİS sistemine giriş yaptıklan sonra "Sınav İşlemleri Modülü" - "Sınav Görevlerim" sekmesinden sonra ONAYLA butonuna tıklamaları gerekmektedir.
Mebbis Öğretmen Onayı , MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemi) sisteminde öğretmenlerin kullanıcı bilgilerinin doğrulanması için kullanılan bir onay araçtır. Bu onay, öğretmenlerin MEBBİS'deki verileri güncelleme ve diğer geliştirme işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlar. MEBBİS'e bağlantınızı sağlamak için bu aşamaları izleyebilirsiniz: 1. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından size atanan bir kullanıcı adı ve şifre alın. 2. MEBBİS sistemine bağlanmak için http://mebbis.meb.gov.tr/ adresine gidin. 3. Kayıtlı kullanıcı bilgilerinizi giriş ekranında girin. 4. Giriş yaptıktan sonra, "Öğretmen Onayı" sekmesine tıklayarak öğretmen onay işlemine başlayın. 5. Tüm talep formu alanlarını doldurun ve "Gönder" tuşuna basın. 6. Gönderildikten sonra, MEBBİS sisteminden onay işleminin doğrulanması için bir mail alacaksınız. 7. Doğrulama mailinde bulunan bağlantıya tıklayarak, öğretmen onayınızı tamamlayın. 8. Son olarak, MEBBİS sisteminde öğretmen onayı kullanımınıza hazırsınız.