Geçici Görev Yolluğu Nasıl Hesaplanır


Sponsorlu Bağlantılar

1- Yurtiçinde 1 yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla gündelik verilemez. İlk 90 gün için gündelik ücreti tam ödenir, takip eden 90 gün için gündeliğinin 2/3 oranında ödenir. 2- Yurtdışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında ödenir.
Geçici görev yolluğu tutarı, işverenin çalışanın ne kadar ücret alacağına bağlı olarak değişmektedir. Ücretin miktarı, çalışanın yaşı, mesleki yeterliliği, deneyim, askıya alma süresi ve farklı işveren gibi diğer faktörler dikkate alınarak belirlenir.

01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
Geçici görev yolculuğu ödeneği, işverenin istediği süre kadar ödenir. Genellikle, bu birkaç gün için 1-2 haftaya kadar ulaşabilir.

Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler: a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.
Hayır, geçici görevlendirmelerde harcırah verilmez. Geçici görevlendirmelerde, çalışanların sağlanan süre içinde zorlukları yönetmeleri ve hedefleri başarıyla gerçekleştirmeleri amacıyla uygun bir çevrede çalışmalarını destekleyen araçlar sağlayılır. Bu araçlar, sağlam iş bilgisi, yönetim becerileri, muhasebe ve finansal analiz, stratejik planlama, proje yönetimi gibi farklı alanlarda uzmanlığın geliştirilmesi için eğitimlerden oluşur.

6245 sayılı Harcırah Kanununun geçici görevlendirmeye ilişkin hükümlerinin, geçici süreli görevlendirmelerde uygulanması mümkün değildir. Bu sebeple 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 8 inci maddesi uyarınca geçici süreyle başka kurumda görevlendirilenlere harcırah ödenmez.
Harcırah günü, ayda en fazla 28 gün olmak üzere bir kullanıcının ay içinde ne kadar zaman çalışacağını belirleyen sözleşmeye göre hesaplanır. Her ay sonunda çalışma saatlerini ve ödenecek miktarı dikkatlice tutmaya başlayarak, haftalık ortalama saatleri ve ortalama ücreti hesaplayabilirsiniz. Harcırah gününü hesaplamak için, ay içinde çalışılan gün sayısının sayılı gün olarak çalışılan gün sayısına bölünmesi gerekir. Örneğin, bir ay içinde çalışılan 24 gün ise, harcırah günü olarak 6 gün (24/4) hesaplanır. Ancak, her ayın farklı uzunluktaki günleri nedeniyle bu değer aralıklarında değişebilir ve her kullanıcı için farklı olabilir.

aylık/kadro derecesi 1-4 olanlar açısından yevmiye tutarı 102,00 TL'den %99,02 oranında artış yapılarak 203,00 TL'ye, aylık/kadro derecesi 5-15 olanlar açısından yevmiye tutarı 100,00 TL'den %100 oranında artış yapılarak 200,00 TL'ye çıkarılmıştır.
Geçici görev yolculuğu için peşin ödeme yapılmaz. Herhangi bir geçici görev durumunda, ne kadar ödeneceği ve ödemelerin nasıl yapılacağı işveren tarafından belirli kurallara bağlı olarak belirlenecektir. Örneğin, maaş zammı veya saat ücretinde artış olabilir, tüm yol ve konaklama masraflarını karşılayabilecek işveren tarafından verilebilecek bir ödemenin olup olmadığı gibi.

Madde 59 - (Değişik fıkra: 16/06/1983 - 2851/8 md.) Harcırah, memur ve hizmetlinin gidişinde ve ailenin nakli sırasında peşin olarak verilir.
Geçici görevlendirme maaşını, işveren öder.

c) Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar, yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, aylıkları ile diğer malî ve sosyal haklarını kurumlarından alır.
Geçici görev yolluğunu düzenleyen bir kurum, ülkenin diplomatik yetkilileri, büyükelçilik veya konsolosluk personeli veya başka bir diplomatik kurumdur.