Destek Eğitim Odası Ne Zaman Biter


Sponsorlu Bağlantılar

görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Destek eğitim odası süresi, eğitimin sunulacağı konu ve alanlara göre değişkenlik göstermektedir. Genel olarak, bir destek eğitim odasının süresi yaklaşık bir saat ya da daha fazlası olabilir.

Okul yöneticileri maaş karşılığı girmek durumunda oldukları ders görevlerini tamamladıktan sonra, haftada 6 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Okul yöneticilerinin Destek Eğitim Odalarında girdikleri derslerin ek ders ücreti, % 25 artırımlı ödenir.
Hayır, Destek Eğitim Odası her yıl açılmaz. Genellikle bireysel durumlara göre öğrencilere verilen eğitimlerin tamamlandığında veya öğrencilerin destekleme ihtiyaçları kalmadığında kapatılır.

Okul/Kurum Müdürlüğünün resmi yazıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurması, Kaynaştırma öğrencisi bulunan tüm okullarımızda destek eğitim odası açılması zorunludur. Destek eğitim onayı her yıl Eğitim-Öğretim Yılı başında okul müdürlüklerinin talebi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce alınacaktır.
Destek eğitim odası genellikle 6 saat sürmektedir. Ancak her durumda değişebilir.

Öğrencinin destek eğitim odasında alacağı haftalık ders saati, haftalık toplam ders saatinin %40'ını aşmayacak şekilde planlanır. Örneğin; haftalık 30 ders saati öğrenim gören bir öğrenci için söz konusu plan- lama en fazla 12 ders saati (30x40/100 = 12) olacak şekilde uygulanır.
Öncelik her zaman öğrencilerin olmalıdır. Destek eğitim odasında öğretmenler, öğrencilerin özel gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmış özel öğretim programlarına yönelik destek ve rehberlik sağlamalıdır.

Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Destek Eğitim Odası ücretleri kişi başına günlük, haftalık ve aylık olmak üzere çeşitli oranlarda değişmektedir. Örneğin, günlük kullanım için bir ücret oluşturulmuş olabilir, ancak bu kişiye göre değişebilir. Haftalık kullanım için ücretler tahmin edilecek belirli bir miktar olarak oluşturulabilir. Aylık kullanımlarda ise ücretlerin her ay farklı hesaplanması gerekebilir.

2022 yılının son altı aylık döneminde brüt 46,70 lira olan ek ders ücreti 2023 yılının Ocak-Haziran döneminden geçerli olmak üzere %25 zamla brüt 58,38 liraya yükseldi.
Öğretmen, konuya bağlı hazırlayacağı ön çalışmalarını okulda sınıf içi etkinlikler olarak uygulamaya çalışabilir. Öğrencilerle ara sıra sohbet ederek onların düşüncelerini tespit edebilir ve öğrencileri merak ettirecek, onların farklı dünyalara yolculuk yapmalarını sağlayacak faaliyetler organize edebilir. Derslerin amacının öğrencilerin eğlenceli bir şekilde bilgi edinmesi olduğunu belirterek ders materyallerini eğlenceli hale getirebilir. Öğrencilerin ilgisini çekmek için anlamlı örnekler ve aktiviteler geliştirebilir.

SINIFTA ÖĞRENCİ YOKSA EK DERS DE YOKMEB personeli için bu konuda belirttiğimiz gibi mağduriyet söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrencilerin gelmediği boş sınıfın faturasını öğretmenlere kesmemeli. Öğretmen her zamanki gibi olağan şekilde okulunda duruyor, mesaisini yapıyor. Ek dersini de almalıdır.
Öğrencinin eğitim desteği alabilmesi için, söz konusu öğrencinin yaşına, ihtiyaçlarına ve konumuna göre değişir. Bir öğrenci ne kadar destek eğitim alacağı genellikle öğrencinin yetenek seviyesine, uzmanlar tarafından desteklemelerin mümkün olup olmadığına ve klasik eğitim alma şekline adaptasyonuna göre belirlenir. Bazı durumlarda, öğrenciler saatlik olarak 8 ile 40 saat arasında destek eğitim alabilirler.

Sınıf öğretmenleri maaş ve ek ders karşılığı görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Kaynaştırma raporları genellikle bir yıl geçerlidir. Ancak sözleşmenin içeriğine, taraflar arasında yapılan anlaşmaya ve diğer koşullara bağlı olarak bu süre değişebilir.