Çözger Raporu Zararları


Sponsorlu Bağlantılar

Yönetmeliğe göre bireylere ( Sadece çocuk / 18 yaş altı ) artık “Sağlık Kurulu Raporu” değil “ÇÖZGER” verilecektir. Bu rapor ile amaç , çocukların sağlık , eğitim , rehabilitasyon, sosyal , ekonomik haklardan ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamaktır.
Çözger raporları, bir tarafın işletme veya projesinin kayda değer iş sonuçlarını saptamaya yardımcı olmak için başka bir tarafa sunulan özel bir tür rapordur. Rapor, belirli bir süre boyunca yapılan çalışmaların kayda değer kazanç ve/veya faydalarını ortaya koymaya odaklanır. Raporlar, gerekli olmayan giderleri veya boşa harcanan zamanı göz önünde bulundurmaz. Faydalanılanlar arasında şu unsurlar yer alır: • Yeni düzenlemelerin uygulanmasına yönelik yatırım ve kaynakların etkin kullanımı hakkında bilgi edinme • Projenin başarısını ölçmek için gerekli olan süreç geliştirme ve optimize etme araçlarını belirleyebilme • Departmanlar arası çalışmanın etkileyici olup olmadığını anlamak • Üretkenlik artışı, maliyet azaltma, kar oranlarının artması ve güvenlik sistemlerinin yeterliliği gibi hedefleri gerçekleştirmek için kullanılan stratejileri değerlendirebilme • Girdiler ve çıktıları daha yüksek verimlilik oranlarına çevirmek için yeni fırsatlar ve yaklaşımlar keşfetmek.

Aracı aldıktan sonra ÇÖZGER raporu ile birlikte maliyenin MTV masasına giderek bir form doldurulması gerekiyor. 5 yıl süreli MTV muafiyeti alabilirseniz iyi olur. Aksi durumda vergi çıkma riski bulunmakta. Ebeveyn olarak gelir vergisi muafiyeti için de başvuru yapabiliyorsunuz.
Çözger raporu alındıktan sonra, bu raporu değerlendirmek ve uygun olan önlemleri almak için bir eylem planı oluşturmak gerekmektedir. Çözger raporunda yer alan tavsiyeleri inceleyerek, uygun olan çözümü belirlemek ve bu çözümü gerçekleştirmek için uygun önlemleri almak gerekmektedir. Bu önlemler arasında, alanı ilgilendiren ve riskleri azaltmaya yönelik ilgili kanunların, yönetmeliklerin veya kuralların uygulanması, önlemlerin alınması, personel eğitimi, sürekli denetimdi ya da teknik destek sağlanması gibi önlemler yer alabilir.

“Çocuğun gereksinim durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir,”. Ayrıca Yönetmelik Ek 2 Temel İlkelerde Şöyle yazmaktadır: Çocuğun durumu nadiren 2 yıl kadar kısa sürede değişecektir. Bu nedenle Ek-2'de belirtilen durumlar dışında ÇÖZGER en az 2 yıl süreli verilir.
Hayır, Çözger Raporu geçici bir rapordur. Geçerliliği sadece özel bir projedeki bir gün boyunca geçerli olur.

Ram raporu ileride sorun olur mu: Ram raporu bireyin yaşamının ilerleyen dönemlerinde herhangi bir olumsuzluğa yol açamayacaktır. Devlet hastanesi ya da Rehberlik ve Araştırma merkezleri sayesinde alınan bu rapor ilerleyen dönemlerde iş hayatına, evlenmeye ya da askerliğe engel bir durum teşkil etmeyecektir.
Çözger raporu, geleceğe ilişkin çıkarımlara yönelik öngörüler içerdiği için doğrudan etki edebilir. Raporun analiz edilmesi ve uygulanmasının gerekliliği arasında büyük farklar vardır. Eğer rapordaki öneriler uygun bir şekilde incelenip dikkate alınırsa gelecekteki sonuçlar pozitif olabilecek olaylar olabilir ve bu durumu etkileyebilir. Raporun öngörüleri doğru bir şekilde değerlendirilmezse gelecekte beklenen sonuçlar tersine dönebilir.

Cevap: evde bakım maaşı başlatmak için ilk şart ağır engellilik içeren bir rapora sahip olmaktır. ÇÖZGER için artık ağır engelli ifadesi yazmayacak ancak yazılan ifadelerden ağır engelli oldukları kabul edilenler var.
Maaş alabilirsiniz. Ancak, çözger raporu, adayın geçmiş ve mevcut durumu hakkında bilgi içeriyorsa, potansiyel özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanılan bir araç olduğundan, bu raporu almadan önce maşa almaya karar vermek riske girebilir.

Geçerlilik süresi 01 Ocak 2021 tarihi ve sonrasında sona ermiş ya da sona erecek süreli engelli sağlık kurulu raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporları 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerlidir.
Çözger raporları, raporun tesis edildiği tarihten itibaren 6 ay süreyle geçerlidir.

Devletin resmi kurumlarına başvurarak, Çözger (Özel Gereksinim) raporu sahipleri adına, evde bakım maaşı ve engelli aylığı alınabilmektedir. Engelli çocuklara yönelik devletin sunmuş olduğu bu sosyal haklardan yararlanabilmek için “Sağlık Kurulu Raporu” yerine geçen Çözger (Özel Gereksinim) raporu düzenlenmesi şarttır.
Çözger raporu ile alınan mağduriyet bedelinin maaş olarak alınabilmesi için çözger raporuna dayanarak bir talep dosyası oluşturulmalıdır. Talep dosyasında; talep edilen miktar, çözger raporunda belirtilen mağduriyet bedeli, çözger raporunun kim tarafından düzenlendiği ve düzenlenme tarihi, mağdurun imzaladığı belge veya deklerasyon yer almalıdır. Talep dosyası, uygun evraklarla birlikte sözleşme kurulan kuruma gönderilmelidir. Kurum ödemeyi hak eden kişinin banka hesabına mağduriyet bedelini ödeme prosedürüne göre öder.

· Kaynaştırma öğrencisi raporu nasıl iptal edilir? Rapor iptal edilmez. Verilen karara bireyin velisi karar tarihinden itibaren 60 gün içinde, okul ise 70 işgünü izleme sonrasında itiraz edebilir. İtiraz İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunda görüşülür, itirazınız olumlu veya olumsuz değerlendirebilir.
Çözger raporu iptal edilebilir, ancak işe alınma prosedürleri ve çalışanın haklarına göre kurallara bağlı olmak üzere. Bir şirket özel durumlar nedeniyle bir çözger raporunu geçersiz kılabilir, ancak bu, genellikle özel eğitim ve konularla alakalı olmalıdır. Şirketin, çalışanı eğitmeden veya diğer yaptırımlar uygulamadan önce çözger raporunu iptal etme yetkisine sahip olması gerekir. Bununla birlikte, her duruma özel durumlar vardır ve belirli prosedürler takip edilmelidir.