Bilsem Telafi Sınavı 2023 Ne Zaman


Sponsorlu Bağlantılar

14 Ocak 2023 - 09 Nisan 2023: Öğrencilerin yetenek alanlarına göre ön değerlendirme uygulamalarına alınması 19 Nisan 2023: Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin ilan edilmesi. 24-28 Nisan 2023: İtiraz başvurularının alınması 02-05 Mayıs 2023: İtirazların değerlendirilmesi.
2023 Bilsem sınavı için her dalda barajsız olmak üzere toplam 100 soruyla sınav yapılacaktır.

Genel olarak 60'ı soru sorulmaktadır.
Bilsem sınavına başvurmak için ön koşul olarak 120 puandan fazla almanız gerekiyor. Sınavı kazanmak için ise başarı puanının 12 veya daha yüksek olması gerekiyor.

Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.
Bilsem mesleki ve teknik eğitim meslek liselerinin gibi özel hastaneler ve meslek okullarında her bir öğrenci için yaklaşık 120 dakika sürmektedir. Bu 120 dakika, kurulduğu günden bu yana değişmemiş olan ve örnek olarak alınan 8 saatlik bir zaman dilimidir. Ancak bazı durumlarda okul yöneticileri Bilsem süresini değiştirebilmek için öğretmenlerin desteğinden yararlanarak sürelerini kısaltabilir veya uzatabilir.

BİLSEM Resim Yetenek Alanında Bireysel DeğerlendirmeDeğerlendirmeler bakanlıkça belirlenen ölçütler doğrultusunda iki oturumdan oluşacak ve her bir oturum 40 dakika sürecektir.
Bilsem sınavı, üniversite hayatına bilgisayarının konularını ve uygulamalarını öğrenmeyi amaçlayan bir sınavdır. Bu sınavı kazanmak, öğrencilerin üniversite hayatındaki bilgisayar konularına ve uygulamalarının anlaşılmasına yardımcı olur. Bilkent Üniversitesi tarafından yürütülen bu sınavda öğrencilerin başarı oranını ve Bilsem sertifikalarını arttırmak amaçlanır. Sınav, programlama dilleri, veritabanı sistemleri gibi teknik konuların analizi ve uygulanması ile ilgili çoktan seçmeli sorularla oluşturulur. Bu sınavı kazanmak, öğrencilerin bilgisayar konularını kolayca öğrenebilmelerine ve karşılaştıkları zorlu problemleri çözebilmelerine yardımcı olur.

Bireysel değerlendirme sınavını başarıyla geçen öğrenciler, başarılı oldukları yetenek alanlarında (resim, müzik veya genel zihinsel yetenek) Bilim ve Sanat Merkezine kaydolmaya hak kazanırlar ve o alanlarda eğitim alırlar.
Bilsem, 4 yıllık eğitim programlarına sahip.

BİLSEM' deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise ...
Tablet ödülü, Bilsem sınavını kazanan öğrenciye genellikle mezuniyet töreninde verilir. Tablet ödüllerinin dağıtımı, tek tek zorluk derecesi ve üniversitenin akademik programlarına göre değişebilir. Bazı üniversiteler tablet ödülleri için başka yöntemler de kullanabilir.

Oturum: 9.00 2. Oturum:10.30 3. Oturum: 13.00 4. Oturum: 14.30' da başlayacaktır. Uygulayıcı öğretmen, görevli olduğu oturum saatinden en az 1 saat önce görev yerinde hazır bulunmalıdır. Tabletler, uygulamaya hazır şekilde öğretmenlere teslim edilir.
Kaç soru yapılacağı, hangi ders için öğrencilerin sınavının verileceğine ve öğrencilerin seviyesine bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle, öğrencilerin sınavının verileceği dersin içeriğine ve öğrencilerin seviyesine göre soru sayısı belirlenmelidir.

Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmakta, her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 21 soruya cevap veren öğrenci 210 puan alırken, 55 soruya doğru cevap veren öğrenci 550 puan alıyor.
Bilsem'in puan verimi yoktur. Bu konuda lisans veya meslek örgütleri tarafından verilen sertifikalar bulunmaktadır.