Bilsem Sınavına Giremeyenler Ne Yapmalı


Sponsorlu Bağlantılar

Bitlis BİLSEM ailesine yeni katılacak öğrencilerin seçilmesi için yapılan tablet sınavına mazeret sebebiyle giremeyen öğrencilerin velileri, kurumumuza dilekçe vermek üzere öğrenci kimliğiyle birlikte şahsen başvurmalıdır.
Bilsemi kazanmak isteyenlerin ilk olarak konu ile ilgili olabildiğince çok bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Özellikle konu ile ilgili yayınlar ve araştırmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler edinilmelidir. Ayrıca konu hakkındaki akademik ortamlarda gerçekleştirilen eğitim programlarına katılmak da önemlidir. Bunun yanında bu tür yarışmalarda başarı elde etmek için mantık ve strateji geliştirmek de önemlidir. Son olarak, bilsemi yarışmalarda başarı sağlamak için iyi bir çalışma ve çalışma disiplini geliştirmek zorundadır.

Bu teste göre kayıt hakkı kazanamayan adaylar için Rehberlik ve Araştırma Merkezleri koordinesinde resim ve/veya müzik alanlarında yetenek sınavı açılır. Yetenek sınavında komisyonca belirlenen puanı alan öğrenciler de resim ve/veya müzik yetenek alanı öğrencisi olarak Bilim ve Sanat Merkezine kayıt edilir.
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, bilsem sınavını kazanamayan adaylar yalnızca iki tane sınav için tekrar girebilirler. Ancak, bu adayların başarılı olmaları için başvurularının geçerlilik süresi belirli bir zaman dilimi içinde olması gerekmektedir.

Bilsem Mülakat (Bireysel Değerlendirme) sınavını kazanamayan kişiler seneye tekrar katılım sağlayabilir mi? 1 ve 3. Sınıf aralığındaki kişiler seneye tekrar katılım sağlaya bilir.
Öncelikle, bilsem sınavını kaçırdığınızı kabul etmeli ve bu duruma itiraz etmeden bir çözüme ulaşmak için adımlar atma cesaretini göstermelisiniz. Daha sonra, sınavınızı kaçırmamanın nedenlerini araştırarak, bu durumu tekrardan yaşamamak için önlemler almalısınız. Mesela, sınav gününde erken kalkmak, derslerinizi iyi çalışma ve sınavlara öncesinde yeterli hazırlık yapmak gibi. Son olarak, eğer mümkünse ve sınav merkezi bunu izin veriyorsa, gelecek seferki sınavdan önce alınabilecek bir ön sınav almanızı da öneririm.

Aldığınız bu mazeret belgesine açıklayıcı bir dilekçe ile Çocuğumuzun kendi okuluna gidip; Okul Müdürlüğü'den bu rapor/ belge ve dilekçeyi; İlçe | İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne online göndermesini talep edeceksiniz.
Öğrencilerin üniversiteye girişlerini sağlayacak olan Bilsem sınavına katılmaları zorunlu değildir. Genel olarak bazı üniversitelerin, öğrencilerin Bilsem sınavından başarılı olmalarını istemeleri durumunda Bilsem'e girmek zorunlu olabilmektedir. Ancak, bu durumlarda üniversiteler öğrencilerin sınav sonuçlarının üniversiteye girişleri için geçerli olmasının yanı sıra, öğrencilerin üniversite kontenjanlarında kendilerine ayrılan alana girişleri için de arzu ettikleri notu alma koşulunu belirleyebilmektedir.

BİLSEM'E KAYDOLDUKTAN SONRA DEVAM ZORUNLU MUDUR? Bilim ve Sanat Merkezi´ nde uygulanan programlara devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Bilsem, öğrencilere 15 yıldır eğitim veriyor.

BİLSEM' deki eğitim süresi, öğrencinin kuruma kayıt yaptırması ile başlamakta olup, Uyum (40 saat veya 2 ay), Destek Eğitimi (ilkokul bitene kadar veya 1 yıl), Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme (3 yıl), Özel Yetenekleri Geliştirme (2 Yıl), Proje Üretimi/Yönetimi (lise bitene kadar) şeklinde öğrencinin ilk, orta ve lise ...
Bilsem kaç yanlış olmalı sorunu, çoğu durumda kişinin bilgi seviyesine bağlıdır. Örneğin, bir testteki soruların zorluk derecesi arttıkça, gereken sayıda yanlış cevap arttıkça doğrudur. Aynı zamanda, orta veya üst seviyeli bir sınavda iletişim becerilerini ölçen sorulara verilen cevabın doğru ya da yanlış olması da kişinin dil yeteneğine göre değişebilir.

Tablet sınavında En Fazla kaç yanlış yapmalı: Bilsem'de 1. Sınıfta en fazla yanlış yapabileceği soru sayısı 23 dür. Aslında bu sayıya takılarak rehavete girmemek lazım. Bilsem sınavında full yani tam puan almaya yönelik çalışmak gerekir.
Bilsem Genel Sınavları, her sınava göre değişmekle birlikte, genellikle 3 saat sürmektedir.

BİLSEM Resim Yetenek Alanında Bireysel DeğerlendirmeDeğerlendirmeler bakanlıkça belirlenen ölçütler doğrultusunda iki oturumdan oluşacak ve her bir oturum 40 dakika sürecektir.
Bnv Zeka Testi, kişinin zihinsel hafıza ve öğrenme yeteneklerini, hayal gücünü, mantıksal düşünme becerilerini ve diğer zihinsel süreçlerini ölçmek için kullanılan bir test türüdür. Genellikle, IQ testleri olarak da bilinen Bnv Zeka Testi, zeka üzerindeki insanların çözüm yeteneğini, hayal gücünü ve diğer zihinsel süreçleri değerlendirmek için önerilir. Bu testler, bir kişinin temel zeka seviyesini ölçmek için çeşitli matematiksel, imgesel, sözel ve/veya simgelerden oluşan bir çözümleme bölümünden oluşmaktadır.