Ayakta Tedavi Beyan Belgesini Kim Verir


Sponsorlu Bağlantılar

Genelgeye göre kendisi veya aile fertlerinden birinin saglık kuruluslarında ayakta tedavi görmelerine baglı olarak görevine gelemeyen personelin, takibi ve idari izinli sayılabilmeleri için Ayakta Tedavi Beyan Belgesi doldurulması şartı getirilmiştir.
Akılla tedavi beyan belgesini ilgili hekim doldurur.

kurumların personelinin takibinde kolaylık sağlamakta iken, bu belge ilgi (b) tebliğ ile yürürlükten kaldırılmıştır.
Hayır, ayakta tedavi beyan belgesi hala kendi ülkenizde geçerli. Bununla birlikte, her ülkenin kendi özel koşullarını göz önünde bulundurmak ve izlemek için bir dizi prosedürleri vardır. Bu nedenle, ülkenizdeki mevzuatla ilgili bir yetkiliye danışın ve talep etmeden önce tüm engelleri bilmenizi öneririz.

Ayakta Tedavi Beyan Belgesi'nin MEBBİS'e işlenmesine gerek yoktur. Belgeyi beyan eden öğretmenin özlük dosyasına bir örnek konulabilir.
Hayır, ayakta tedavi beyan belgesi mebbise işlenmez. Bu tür bir belge, hastanede hazırlanmış ve üye tarafından imzalanmış bir beyandır. Ayakta tedavi beyan belgesi, sağlık kurumu tarafından eksiksiz olarak düzenlenmelidir.

Ayakta tedavi beyan belgesi alındığında ve o gün okula gidilmediğinde öğretmen ek dersi kesilir. O gün için alınan bir günlük sağlık raporu ile o güne ait ayakta tedavi beyan belgesi aynı şekilde ek dersten kesintiye yol açmaktadır. Bir sınıf öğretmeni bir gün rapor aldığında 7 saat ek dersi kesilir.
Hayır, hayakta tedavi belgesi rapor yerine geçmez. Tedavi belgesi, hastanede veya sağlık kuruluşunda tedavi gördüğünüza dair bir belge olup, genel olarak tıbbi sevkle ilgili bilgileri içerir. Rapor ise doktor tarafından verilen rapor olup doktorun konu hakkında kendi görüşlerini ifade ettiği bir özgeçmiştir.

23.06.2010 Tarihinde Mili Eğitim Bakanlığının 1883/31270 sayılı 2010/41 Genelgesi ile yürürlüğe giren ayakta tedavi beyan belgesi yapılan muayeneler sonucunda istirahati uygun görülmeyenler için tedavilerinin yapılıp işine geri dönebilmesi için hazırlanan belgedir.
Ayakta tedavi beyan belgesi, hastanın ayakta tedavi yapılabileceğini gösteren bir belgedir. Belge, hastanın ayakta tedavi görecek olması durumunda doktor tarafından verilen talimatlara uyulması gerektiğini doğrularken, kapsamlı bir değerlendirme ve teşhis içerir. Belge, ayakta tedavi sürecinde şu hususları içerebilir: gereken ilaçlar, hastanın sağlığını kontrol etmek üzere doktor tarafından yapılan takvim gözlemleri ve tavsiye edilen yöntemler ile geleneksel tedavi alternatifleri. Ayrıca, belge, hastanın ayakta tedavi süreci sırasında karşılaşabileceği riskleri ve hastanın sağlığının korunmasına yardımcı olacak uygun prosedürleri de belirtir.

NOT: (Memur muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde izinli sayılır; ancak bu iznin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlı olduğu unutulmamalıdır.)
Hayır, akıta tedavi gören memur izinli sayılmaz, çalışmasını sürdürmesi için uygun tedavi ve rehabilitasyon programına katılması gerekmektedir.

Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.
Öğretmenin doktora gittiği gün izinli sayılıp sayılmaması, kurumunun izin politikasına bağlıdır. Bazı kurumlar doktora gitme gibi özel durumlarda izin vermeyebilirler. Bu durumda, öğretmenin doktora gittiği gün izinli sayılmaz. Ancak bazı kurumlar, doktor randevusu gibi durumlarda öğretmenlere izin veriyor olabilirler. Bu durumda, öğretmenin doktora gittiği gün izinli sayılabilir.

Ayakta tedavi beyan belgesi izne çevrilmez.
Ülkemizdeki hastaların ayakta tedavisi, her durumda izne çevrilmez. Sadece özel durumlar için bazı koşullar aranır ve hastanın ayakta tedaviye başlaması için özel bir izin verilir. Örneğin; çok büyük hastalar (obezite) ya da aşırı derecede sakat kalan hastalar.