2022 (İlksan Emekli İkramiyesi)


Sponsorlu Bağlantılar

EBS | Eğitim Bir Sen - Genel Yetkili Sendika. 3. Dönem Toplu Sözleşme hükmüne göre İLKSAN üyeliği isteğe bağlı hale getirilmiştir. Diğer bir ifadeyle, mevcut üyelerden isteyen İLKSAN üyeliğinden ayrılabilecektir.
Evet, ilk san üyeliği iptal edilebilir. Üyeliğinizi iptal etmek için sitemizin ana sayfasından talep ettiğiniz bilgileri göndermelisiniz. İptal talebiniz incelendikten sonra söz konusu üyeliğiniz iptal edilir.

Yılımızda 265.150 Üye Sayısına; Bize Olan Güveniniz Sayesinde Ulaştık...
İlksan yardımları kişinin hayatını kurtarmaya veya tehlikeli durumlardan kurtarılmasına yönelik nitelikteki, hemen uygulanabilecek ve öncelikle yapılması gereken önemli işlemleri kapsamaktadır. Bu işlemler; vücut sıcaklığının izlenmesi, solunum araştırması, kan basıncı ölçümü, kalp atışlarının sayılması, hareket kontrolü, el ve ayakların uygun sıcaklıkta tutulması, kafa bölgesindeki başağrısının kontrolü, kalp masajı, solunum desteği ve daha birçok ilk yardım teknikleri gibi durumlardır.

13 Ocak 1943 Tarihinde 4357 Sayılı Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak kurulmuştur. 2022 Yılı itibarıyla yaklaşık 300 bin üyesi bulunan sandığa üyelik zorunludur.
İlksan üye sayısına ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır.