2 Gün Rapor Alınca Kaç Saat Ek Ders Kesilir


Sponsorlu Bağlantılar

*Bu Öğretmen 2 gün rapor alırsa; Pazartesi ve salı günü toplam 14 saati varsa 14 saate girmediği için 16 saat derse girmiş olur. 16-15=1 saat ek ders. Toplamda 16+5(DYK)=21 saatten 2 saat planlama alır. Sınıfı olduğundan 2 saat rehberlikten alır. Toplamda 1+2+2=5 saat ek ders alır 15 saat ek dersi kesilmiş olur.
Çoğu eğitim kurumu, öğrencinin rapor ek ders alabilmesi için haftalık rutininin bozulması gereken herhangi bir neden olmamasını ister. Bu nedenle, rapor ek ders almak için iki gün arayla öğrencinin ders programını bozmasının önerilmemesi gerekir. Ancak her durumun farklı olduğunu unutmamalısınız. Her eğitim kurumunun kendi kuralları vardır ve bu kurallara uymanız gerekebilir. Ayrıca, öğretmenin rapor ek ders verme konusunda izin verip vermeyeceğini de dikkate almalısınız.

Yani iki gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 14 saat ücret kesilir. O hafta sınıf öğretmeni 1 saat ek ders alır. Haftada 2 gün raporlu olan öğretmenin nöbet günleri o günlere denk gelmişse nöbet ek ders ücreti alamaz. Nöbeti rapor günü dışında bir güne denk gelmişse nöbet ek dersi alır.
Gün raporları kesilmeyecektir. Ancak ek ders alan öğrencilere, okul müdürü tarafından verilen ek ders raporları kesilebilir. Bunun üzerine öğrenciler, ek dersleri tamamladıklarında, başarı durumlarına göre belirlenen öğretmen tarafından imzalanmış bir raporu isteyebilirler.

branşçıysan raporlu günlerinde ne kadar dersin varsa o kadar kesilir. birde 10 saate verilen 1 saatlik bonuslar gidebilir. sınıfçıysan 1 günlük raporda 7 saat ekders, 2 günlük raporda 14 saat yani kısaca 1 haftalık ekders kesilmiş olur. 2 gün rapor alıp diğer 3 gün okula gidersen o hafta 1 saat ekders almış olursun.
Hayır, raporlu iken ek ders kesilmez. Genel olarak, öğrencinin, ek ders alımının okulunu zarara sokacağını düşündüğü, ailevi nedenlerden dolayı veya herhangi bir sağlık problemi nedeniyle eğitim süresini kısaltmaya karar verdiği durumlarda, ek ders kesilmesine izin verilebilir. Ancak, bu tür durumlar oldukça nadirdir ve her öğrenci için değerlendirilir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz konusu sorulara ilişkin cevap verildi. Geçici görevli, izinli veya raporlu iken eğitim kurumlarının tatil edildiği söz konusu sürelerde göreve başlayan öğretmenlerin, bu süreçte herhangi bir şekilde ek ders ücretinden yararlandırılmaları mümkün bulunmamaktadır.
Günlük mazeret izninde ek ders kesilmez. Ek derslerin uygun bir şekilde planlanması veya tarih oluşturulması zorunludur. Günlük mazeret izni, öğrencinin okula gelememesi halinde öğrencinin derse katılmaması için verilen izin anlamına gelir.

o gün kaç saat dersiniz varsa o kadar kesilir ve eğer 10 saatin altına düşüyorsa girdiğiniz ders, 1 saatte ordan kesilir. örneğin haftada 24 saat dersiniz var ve sizin izin aldığınız gün 5 saat dersiniz vardı. o hafta 19 saat derse girdiğiniz için 5+1= 6 saat ekdersiniz kesilir.
Ek dersler her zaman kesilmez. Bazı durumlarda, okul yönetimi veya okul öğretmenleri, ek derslerin öğrenciler için uygun olup olmadığını değerlendirmek için karar verebilir ve buna göre hareket edebilir.

Bayramlarda yapılan tatil süresince, resmi tatillerde ve dini bayramlarda ek ders ödemesi yapılmaz.
Günlük ek ders ücreti, eğitim alanında çalışan kişinin profesyonelliğine ve yöntemlerine bağlı olarak değişebilmektedir. Genelde, ek ders ücreti kişi başına 20-40 TL arasındadır.

Bu durumda yapılan zamlarla birlikte öğretmenlerin saatlik ek ders ücreti net 39,35 TL'dir. Yüzde 20'lik vergi dilimine giren öğretmenler için bu ücret net 37,01 TL'dir.
Okula giderken raporlu olmak öğrenciler için ciddi bir sorumluluğu beraberinde getirir. Eğer öğrenci raporluyken okula giderse, muhtemelen okulun disiplin kuralları gereğince uygun bir cezaya tabi tutulacağından şüphe duyulmamalıdır. Disiplin Kurulu tarafından belirlenen ceza, genellikle öğrencinin okuldan ayrılması ya da belli bir süre yaşitlık cezası alması biçiminde olabilir. Ayrıca, öğrencinin velisine haber verileceği ve cezanın uygulanması için öğretimin duraklatılması gibi ek zorunluluklar da getirilebilir.

Raporlu olduğunuz halde okula gitseniz de ek ders alamazsınız. Zaten sizi, raporunuz bitmeden okul müdürü başlatmaz, suç işlemiş olur. Raporunuzu doktorunuzdan iptal ettirip görevinize dönebilirsiniz.
Bu, okulunuzun kendine özgü kurallarına bağlı olarak değişir. Genellikle, 1 günlük rapor için bir saat ek ders kesilir.