0-6 Yaş Pasaport Ücreti 2023


Sponsorlu Bağlantılar

Pasaport harç ödemeleri pasaportların geçerlilik süresine göre farklılık göstermektedir. Bu yıl %123 oranında artan 2023 pasaport harç bedeli bir önceki yıl ile kıyaslandığında; Pasaport Defter Bedeli geçen sene 225 TL iken 501 TL. 6 aya kadar olan pasaport harç bedeli 309,40 iken artan zamlarla 689,70 TL.
Hayır, bebeklerden pasaport harcı alınmamaktadır.

Bebeklere Pasaport Ücreti 2022Hususi ve Hizmet Damgalı Pasaportlar harç bedelinden muaftır.
Hayır, 6 yaş pasaport ücreti yoktur. Pasaport ücretleri 16 yaş ve üzerindeki yetişkinler için geçerlidir.

Şubat 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı kanunun 4. maddesine göre, 25 yaşın altında olup eğitim görenlerden pasaport harcı alınmıyor ancak 0-6 yaş arasındaki bebek ve çocuklardan harç alınmaya devam ediliyor.Üstelik bu bedel yetişkinlerle aynı tutar.
Pasaport ücreti, Türkiye’deki vatandaşlar için 18 yaşına kadar ücretsizdir.

25 yaşından küçük öğrenciler pasaport harcından muaftır. 25 yaşından büyük öğrenciler pasaport almak istiyorlarsa standart prosedüre tabi tutulurlar.
Pasaport harcı, kimlik numarası ile e-Devlet Kapısı üzerinden ödenir. Bu işlem için http://www.evdeneve.gov.tr/ adresinden kayıt olmanız gereklidir. Kayıt sonrasında giriş yaptıktan sonra, "Hizmetler" menüsünden "Pasaport Hizmetleri" sekmesine tıklayarak, "Pasaport Harcı Ödeme" başlığı altında bulunan e-Fatura'ya tıklayıp ödemeniz gerekmektedir. Pasaport harcının ödeneceği aylar ocak, mart, mayıs, temmuz, eylül ve aralık aylarıdır.

Pasaport Defter ve Harç Bedeli Nereye Ödenir? Pasaport defter ve harç bedeli; vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir.
Çocuklar için geçerli bir pasaport her yaşta alınabilir. Ancak, çocuk fotoğrafı istemesi nedeniyle, en az 6 ay yaşındaki bebekler için pasaport talebi kabul edilmektedir.

Çocuklar için şahsi pasaport gereklidir. 6 yaş altı çocuklar için pasaport 3 yıl, 6-12 yaş arası çocuklar için 5 yıl geçerlidir.
Oğlunuzun pasaport alabilmesi için, sizin Nüfus İdaresi Müdürlüğüne (Nüfus Müdürlüğü) başvurmanız gerekmektedir. Başvuru dosyanızın içeriği; oğlunuzun nüfus cüzdanı ve kimlik fotokopisi, oğlunuzun nüfus kaydındaki ikametgah adresinin tescil belgesi, 4 adet içi boş pasaport resmi ve pasaport ücretidir. eksik olmaması gerekmektedir. Başvurunuzu yapmak için ilgili birimle mutabık şekilde görüşebilir ve size gerekli belgeleri vermek için yardımcı olabilirsiniz.

Öğrenci pasaportu çıkarırken harç bedeli ödenmemektedir, sadece defter bedeli ödemesi yapılmalıdır. 2023 yılı itibariyle pasaport defter bedeli 501,00 TL'dir. 25 yaşından büyük öğrenciler ise bordo pasaport harç bedeli ve defter bedeline tabi tutulmaktadır.
T.C. vatandaşları için, 18 yaş altı pasaport başvurusuna göre, pasaport ücreti 86 TL'dir.

O yaşlarda görüntüleri çok hızlı değiştiği için en fazla 5 yıllık geçerlilikte pasaport veriliyor. Her iki ebeveyn ve çocuğun birlikte ilçe nüfus müdürlüğüne gitmesi gerekiyor. Okuldan veya e-devlet üzerinden öğrenci belgesi alınması da gerekmekte.
Öğrenci Pasaportu, 18 yaşını doldurmuş öğrencilerin ücretsiz olarak alabilecekleri bir karttır. Pasaport, öğrencilerin ulusal ve uluslararası öğrenim gezileri veya öğrenim görevleri için faydalanabilecekleri çeşitli indirimler ve teşvikler sağlayan özel bir karttır. Öğrencilerin, pasaportlarını almak için uygun olan bir ikametgah belgesi, lise diploması veya mezuniyet belgesi ve uygunluk kağıdına sahip olması gerekir. Uygunluk kağıdı, 18 yaşını doldurmuş öğrencilerin okulla ilgili özel izinler ve belgeler getirilmesi gerektiğini gösterir. Kağıtlar, herhangi bir öğrenci merkezi ya da düzenleyen kuruluştan temin edilebilir. Kağıdın alınmasından sonra, pasaport başvurusu sırasında, öğrencilerin fotoğrafları, isimleri, doğum tarihleri ve adresleri de eşlik edecektir. Pasaport başvurusu, öğrenci merkezi ya da düzenleyen kuruluş tarafından kabul edildiğinde ve ücretler ödendiğinde, pasaport posta yoluyla gönderilir.