Okul Öncesi Günlük Plan Örneği


Sponsorlu Bağlantılar

Bir günlük eğitim planı akışı; güne başlama zamanı, oyun zamanı, etkinlik zamanı ve günü değerlendirme zamanı bölümlerinden oluşur.
1. Günlük planlarınızı öncelikli olarak işlerinize ayırın. Belli zaman aralıklarında ne yapacağınızı ve ne kadar süre ile bunu yapacağınızı planlayarak başlayın. 2. Önceliklerinizi belirleyin. Hangi işi çok önemli, hangi işi erteleyebileceğinizi ve nerdeyse tamamlanmış olan işleri tespit edin. 3. Uzmanlardan profesyonel destek alın. İşinizi büyütmeyi planladığınız veya yakında size yardımcı olacak başka birisine ihtiyacınız varsa, günlük planlarınıza dahil edin. 4. Günlük planlarınızda harcayabileceğiniz zamanı ve enerjiyi de planlayın. Daha kolay hareket etmenizi sağlayacak ayrıntılı bir plan hazırlanmasını öneririz. 5. Planlarınızdaki her işe zaman ayırın. Zamanlamada onay verilen her işi doldurmaya çalışın. 6. Unutmayın planınızı uygulamaya geçirmek için sürekli olarak odaklanmanız gerekiyor. Yollarınızı kaybetmemek için düzenli olarak planlarınızı gözden geçirin. 7. Günlük planlarınızı nihai olarak özetleyin. Ne yaptığınızı ve nerede durduğunuzu kayıt altına alın. Tekrarlamak zorunda olduğunuz işleri ve mümkün olduğunda tamamlanmış zamanları not alın.

Günlük eğitim planı akışı, öğretmenin o gün yapacağı çalışmalara düzenli bir şekilde yer verdiği çerçeve bir plandır. Beslenme ve dinlenme zamanı gibi rutin etkinlikler, oyun ve etkinlik zamanında yapılacak eğitim etkinlikleri planlanır ve bu akışa kaydedilir (Ek 8/Ek 9).
1. Kurulum ve Alışma: Bu bölüm, sistemin nasıl kurulacağını, alışmayı, doğru cihazları nasıl kullanacağını ve öğrenme kabiliyetini geliştirmeyi kapsar. 2. Temel Kavramlar: Bu bölüm, temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmayı içerir. Örneğin: bilgi teknolojisinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını, fonksiyonlarını ve arkasındaki mantığı öğrenmek için gereken konular. 3. Uygulama: Bu bölüm, kullanıcıların becerilerini gerçek senaryolarda test etmesini ve uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlar. Bu bölüm, vaka çalışmaları, alıştırmalar ve pratikler içerir. 4. Uygulamalı Proje/Tasarım: Bu bölüm, seçilen alana özgü ileri seviye uygulamalı görevleri içerir. Çoğu zaman, projeler, raporlar veya sunumlar hazırlamak gibi özelleşmiş bir proje tasarlayıp uygulamaya koymak anlamına gelir. 5. Test/Değerlendirme: Testler ve değerlendirmeler, kullanıcıların becerilerinin ne kadar geliştiğini kontrol etmek ve yüksek performanslı sonuçlar elde etmelerini sağlamak için yapılır.

d) Ünitelendirilmiş yıllık plân ve günlük ders plânları, okulun yöneticileri, zümre öğretmenleri, şube öğretmenleri ve ders öğretmenlerinin ortak katkılarıyla hazırlanır. Günlük plânların tek tip olması zorunlu değildir.
Okul Öncesi Günlük Planlar, çocukların her gün yaşadıkları ve öğrenen aktivitelerin organize edilmesini sağlamak için tasarlanmış programlardır. Okul öncesi günlük planlar, çocuğun çeşitli alanlarda öğrenmeye devam etmesini ve gelişmesini desteklemek için kullanılan bir takım stratejileri temel alır. Günlük planlar, çocuğun hızlı, bilimsel ve yararlı bir şekilde gelişmesine izin vermek için oyun ve deneyimleri bir arada kullanmayı hedefler. Bu planlar, çocuğun öğrenmeyi, belirli süreçleri ve fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal aktiviteleri yaşamayı öğrenmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.