E-Kurs Dyk Öğrenci Başvuru


Sponsorlu Bağlantılar

Açık öğretim okullarına devam eden öğrenciler, kurs başvurusu için halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden e-kurs şifrelerini alır. Bu şifre ile e-kurs modülüne giriş yapıp DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih ederek kurs başvurusunda bulunur.
Bir üniversiteye dolayısıyla bir okula başvurmak için, öncelikle üniversite ve okulun internet sitesinde mevcut olan başvuru taleplerini indirmeniz gerekmektedir. İndirdiğiniz formu doldurmanız ve bunu posta ile üniversite ve okula göndermeniz gerekiyor. Daha sonra kalan tüm belgelerinizin fotokopileri ile birlikte başvurunuzun tamamlanması gerekiyor. Bunun dışında başvuru süresi içinde özel bir sınav veya deneme sınavı gibi diğer sınavlar da istenebilir. Bu yeni giriş programının detaylarının web sayfalarında mevcut olduğu unutulmamalıdır.

Bu nedenle kurslara başvuruda bulunmak isteyen okulumuz 12.sınıf öğrencileri 24-30 Ağustos 2021 tarihleri arasında Resmî örgün eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler e-Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapması gerekmektedir.
MEB 2021 yılında MEB Kursa başvurmak için, öncelikle MEB Kursa başvuru sistemine girmeniz gerekmektedir. Bunun için MEB tarafından resmi internet sitesine giriş yapılması gerekmektedir. Ardından “MEB Kurs Başvuru” sekmesinden başvuru sahibi olan kişinin ad harflerini girin ve ‘Giriş Yap’ tuşuna tıklayın. Ardından başvuru işlemi gerçekleştirilebilecektir. Ayrıca, MEB Kursa dilediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.

Başvurular, https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek. Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler e Kurs Modülü üzerinden e-Okul bilgileri ile ya da e-Devlet girişini kullanarak kurs başvurusu yapar.
Okul kurs başvurusu çoğu zaman okulun internet sitesinde online olarak veya aynı zamanda okulda kullanılacak olan bir form aracılığıyla yapılır. Bazı okullar gençlerin özgeçmişlerinden ve diğer özel bilgilerden bahsedebilmeleri için başvuruların e-posta yoluyla yapılmasını da isteyebilir. Herhangi bir başvuru formunda beklenen bilgiler arasında adınız, doğum tarihiniz, mevcut ya da önceki okul kayıtlarınız, adresiniz, iletişim bilgileriniz ve notlarınız yer alabilir. Ayrıca, çoğu durumda, başvurusu yapabilecek olan kişinin doğum belgesinin veya pasaportunun fotokopisi de istenebilir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.
Dyk Başvuru Öğrenci, öğretim yılının başında, dört yıllık bir programda lisans derecesini elde etmek için kayıt olmuş öğrenciler için kullanılan bir terimdir. Bu öğrenciler, üniversitenin ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte ve mezun olmak için gerekli kredileri tamamlamaktadırlar. Ayrıca, dikey transferler, diplomalı öğrencilere ve diğer gelişmiş öğrenim süreçlerine tabi olan öğrenciler de bu statüye sahiptir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da sunulan e kurs merkezi ile birlikte ücretsiz olarak da eğitim almanız mümkün oluyor.
İngilizce kurslarının ücretli olup olmadığı kursa göre değişmektedir. Bazı kurs ücretsiz olarak sunulurken bazıları da ücretli olarak sunulmaktadır. Ücreti belirleyen şey, genellikle eğitmenin deneyim ve eğitim seviyesine ve kursun kapsamına bağlıdır.

Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
Üniversitelere göre değişiklik göstermekle birlikte, öğrencilerin genelde sezon başında en az 12 ders, sezon ortasında en fazla 18 ders seçebilme hakkına sahip oldukları bilinmektedir.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün Kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler. 5.6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapar.
Öğrenci kurs kaydı, öğrencilere eğitim programlarına veya sınava katılmaları için gereken adımlardan biridir. Öğrenciler, ön kayıt işlemlerini tamamlamadan önce, kursa gitmek istedikleri okulu, kursun niteliğini, zamanını ve kursa katılım gösterme seçeneklerini araştırmalıdırlar. Eğer öğrenciler okulun web sitesinde bu bilgileri bulamazlarsa, okul temsilcisiyle iletişime geçmelidirler. Okul temsilcisi, öğrencilerin kursa kaydolması için gereken adımlar hakkında bilgi verecektir. Öğrencilerin ilk olarak kayıt formunu doldurmaları ve tüm belgeleri ibraz etmeleri gerekir. Kayıt formunda, öğrencinin kişisel bilgileri (ad, soyad, yaş, adres, telefon numarası vb.), eğitim geçmişi ve kursa katılma amacı belirtilmelidir. Kayıt formu doldurulmuşsa, kayıt işlemi başlatılır. Okul tarafından düzenlenen kayıt formlarının imzalanması veya ödeme yapılması gerekiyorsa, bunlar da kayıt sırasında yapılmalıdır. Ayrıca, kursa katılmanın ücreti öğrenciye ödenmelidir. Öğrenci kursa kayıtlı olduktan sonra, kursla ilgili diğer sair gereklilikler de tamamlanmalıdır.

Güncel 2023. E – kurs başvurusu MEB gov tr adresi üzerinden yapılan duyurulara göre başvuru sonrasında tüm öğrencilerin yararlanabildiği bir desteklemem programıdır.
E-Kurs öğrenci başvurusu, kursu vermekte olan eğitim kurumlarının internet sitelerinden veya direk olarak eğitim kurumlarına başvuru yapabilirsiniz. Bazı eğitim kurumları ise sadece e-posta aracılığıyla başvurularını kabul ediyor. Ayrıca, kimi eğitim kurumlarına ait e-öğrenme platformlarında E-Kurs öğrencileri için kayıt yapma imkanı mevcuttur.